Shanghai Woolen Needlepoint Tapestry Online Exhibition

Zoals sommigen onder jullie je misschien herinneren, was er in de zomer van 2019 een tentoonstelling over wollen borduurwerk uit Shanghai te zien in het Centrum. Dit deel van China’s nationale ontastbare cultureel erfgoed stond centraal en bezoekers konden de meesterlijke bekwaamheid en nauwkeurigheid van de artiesten bewonderen.

Nu dat we allemaal thuis blijven, brengen het Chinees Cultureel Centrum in Brussel en het Shanghai Museum of Arts and Crafts de Chinese cultuur naar jullie schermen! Met een online tentoonstelling met onder andere nieuwe stukken hopen we jullie appreciatie opnieuw aan te wakkeren. Voor zij die de tentoonstelling vorig jaar gemist hebben, is dit de uitgelegen kans om voor de eerste keer van de verfijning van het Chinese vakmanschap te genieten. Voel je vrij om in te zoomen op de details van de werken, bijvoorbeeld de innovatieve naaldtechnieken om de vacht van de panda’s nog echter te doen lijken.

Bekijk deze video om meer te leren over het fascinerende proces achter een wollen borduurwerk. Neem een kijkje achter de schermen en ontdek het vakmanschap dat cruciaal is voor elk stuk.

Georganiseerd door
China Cultural Center in Brussels
Shanghai Museum of Arts and Crafts