“The Chinese Zodiac”-tentoonstelling

De Chinese dierenriem is een belangrijk icoon van de Chinese cultuur en traditionele Chinese volkswijsheid. De horoscoop is ontstaan uit het traditionele Chinese systeem voor jaarnummering, gebaseerd op een maankalender. De sterrenbeelden keren terug in een cyclus van twaalf jaar. Elk jaar wordt vertegenwoordigd door een dier dat zijn eigen set van waarden symboliseert: rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken.

De schoonheid van de Chinese dierenriem ligt in de harmonie tussen mens en dier. Een sterrenbeeld markeert niet alleen iemands geboortejaar maar wordt ook een levenslange mascotte. De cultuur rond de Chinese horoscoop raakt aan veel aspecten van de samenleving en verrijkt mensen hun leven.

Deze tentoonstelling werd geïnspireerd door de traditionele cultuur en deconstrueert de Chinese dierenriem vanuit een hedendaags perspectief. Hier wordt een selectie van de 100 kunstwerken rond sterrenbeelden tentoongesteld. De kunstenaars gebruikten een hele reeks aan kunstvormen: schilderkunst, glazen kunst, keramiek en meer.

“The Chinese Zodiac”-tentoonstelling was een van de Chinese nieuwjaarsvoorstellingen in het Centrum twee jaar geleden. Vandaag brengen we wat horoscoopkunst online voor zij die tentoonstelling willen herbeleven of ze gemist hebben de eerste keer!