Het Grote Chinees Nieuwjaarsconcert 2019 – Het Suzhou Chinese Orchestra Gedirigeerd door Pang Kapang

Kom het Chinees nieuwjaar vieren in BOZAR en ontdek het prachtige repertoire van het Rijk van het Midden. Onder leiding van Pang Kapang zullen de 80 muzikanten van het Suzhou Chinese Orchestra je laten kennismaken met de genoegens van 3000 jaar Chinese muziek.

Wereldberoemde solisten zoals Chiao-Hsuan Kang en Zhu Changyao verweven de melodische lijnen van de cello en de erhu, een tweesnarige ‘Chinese viool’, met de orkestrale klanken van het Suzhou Chinese Orchestra. Hun missie? De rijkdom van het traditionele repertoire delen met zoveel mogelijk mensen en de muziek van Suzhou en het Jiangnan-gebied blijven verkennen, ontwikkelen en herontdekken.

Dirigent: Pang Kapang

Pang Kapang, een eersteklas dirigent, is sinds juni 2017 artistiek directeur en chef-dirigent van het Suzhou Chinese Orchestra.

Pang Kapang studeerde af aan het Conducting Department van de Central Conservatory of Music en behaalde een masterdiploma in 1992. In 1996 werd hij de enige jonge dirigent in Azië die de 35ste Kirill Kondrashin International Conductor’s Master Class won. In 1997 trad hij toe tot de Master Class van de International Conductors (Kiev, Oekraïne). In 1998 volgde hij de chef-dirigent van het China Broadcasting Chinese Orchestra op. In 2005 lanceerde Pang Kapang het muziekseizoen-systeem van het China Radio Chinese Orchestra en creëerde het begin van het ‘muziekseizoen’-systeem van nationale muziek op het vasteland van China.

Na de succesrijke leiding van het ‘Grote Chinees Nieuwjaarsconcert’ in de Goldener Saal van de Wiener Musikverein in 2000, heeft hij daar 13 jaar gedirigeerd, waardoor hij een geweldig sensationeel effect heeft teweeggebracht en een grote bijdrage heeft geleverd aan de promotie van Chinese muziek in de wereld.

Pang Kapang heeft geleerd van zowel China als de westerse samenleving en was actief betrokken bij de verkenning en uitvoering van Chinese nationale symfonische muziek. Hij dirigeerde de Chinese Opera Wilderness tijdens het Eerste Chinese Opera Festival en werd geprezen voor zijn leiding van de Italiaanse opera ‘The Lady of the Carmelias’ (La Traviata) tijdens het Tweede Chinese Opera Festival.

>> Info & Tickets

Promotiecode: CNEWYEARC

Adres
BOZAR
Henry Le Boeuf Hall
Rue Ravenstein 23
1000 BRUSSEL

Datum & tijd
Maandag 21 januari om 20u00

Trailer