The Master and His Ten Pilgrimages to Huangshan – Tentoonstelling van de collectie van het Liu Haisu Art Museum

Deze tentoonstelling blikt terug op de schilderijen van Huangshan door kunstmeester Liu Haisu.

Vanaf 8 november stelt het Chinees Cultureel Centrum in Brussel een nieuwe tentoonstelling voor. De focus ligt op de werken van één schildermeester: LIU Haisu.

LIU Haisu (1896-1994) was een vermaarde pionier van de nieuwe kunstbeweging in China. Hij was een uitstekende onderwijzer en een vooraanstaande geleerde die zich toewijdde aan kunst, onderwijs en innovatie. Dankzij zijn internationale reizen leerde hij Europese technieken en begon hij het kunstonderwijs in China te revolutioneren.

Niet alleen was Liu een innovator van Chinees kunstonderwijs, hij was zelf ook een geweldige kunstenaar. Hij maakte deel uit van een artistieke generatie die Chinese en westerse technieken combineerde om de inheemse traditie te verjongen. Liu doneerde zowel zijn eigen werken als zijn verzamelingen van schilderkunst en kalligrafie. Die worden bewaard in het Liu Haisu Art Museum, de medeorganisator van deze tentoonstelling.

Tot 9 januari wordt een selectie van Liu Haisu’s schilderijen getoond in het Centrum. De tentoongestelde werken hebben een gemeenschappelijk thema: de bergketen Huangshan, die een enorme inspiratiebron vormde voor Liu. In de loop van zeventig jaar, van 1918 tot 1988, bracht hij tien bezoeken aan Huangshan.

De werken die voortkwamen uit deze reizen zijn een levendig verslag van zijn artistieke ondernemingen. Daarom legt de aanstaande retrospectieve zich toe op deze schilderijen om Liu’s voortreffelijke verwezenlijkingen samen te vatten.

The Master and His Ten Pilgrimages to Huangshan – Tentoonstelling van de collectie van het Liu Haisu Art Museum
GRATIS TOEGANG
8 november 2019 – 9 januari 2020
Te bezoeken van maandag tot vrijdag volgens de openingsuren van het Centrum, gesloten op 11 november en vanaf 23 december tot en met 1 januari.

Georganiseerd door
China Cultural Center in Brussels
Liu Haisu Art Museum

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven!