The Pearl of the Silk Road — Online Exhibition of Kucha Murals

Als een weg voor culturele integratie en uitwisseling tussen Oost en West, heeft de oude Zijderoute enorm bijgedragen aan de gemeenschappelijke welvaart van de mensheid. Kucha (Qiuci), tegenwoordig gelegen in de Autonome Regio Xinjiang Uygur, was een belangrijke doorgang van de oude Zijderoute. Het oude Kucha was een van de beroemde boeddhistische centra, waar honderden grotten werden gebouwd. In Kucha zijn in totaal 27 grotten, meer dan 800 grotten en bijna 10.000 vierkante meter aan muurschilderingen en beschilderde kleisculpturen bewaard gebleven, die de harmonieuze culturele uitwisselingen langs de zijderoute weerspiegelen.

Als onderdeel van het historische record van de oude Zijderoute, staan ​​Kucha-muurschilderingen bekend als “zeeën van verhalen” vanwege hun prachtige en overvloedige inhoud. In Kucha zijn meer dan 100 Jataka- en Nidana-verhalen en 60 boeddhistische verhalen gevonden. De grotkunstsite, met zijn overvloedige muurschilderingen van grote verscheidenheid, is iets dat zelden ergens ter wereld wordt gevonden. Ruitenschilderijen op het dak van de grot zijn een uniek kenmerk van Kucha-muurschilderingen.

Gediversifieerde culturen groeien door uitwisselingen en de rijkdom van kunst komt met wederzijds leren en begrip. Na meer dan 2000 jaar uitwisselingen is de vreedzame en gemeenschappelijke ontwikkeling van landen met verschillende rassen, religies en culturele achtergronden tot bloei gekomen. Op dit moment moeten we het spirituele erfgoed van vrede en samenwerking, openheid en inclusiviteit, wederzijds leren en wederzijds voordeel erven bij de uitvoering van de Silk Road Economic Belt en de 21e-eeuwse maritieme zijderoute volgens de principes van uitgebreid overleg, gezamenlijke bijdrage en gedeelde voordelen om in de moderne tijd briljante uitwisselingen en communicatie tot stand te brengen.

De mysterieuze Kacha-grotten| Ten zuiden van het Tianshan-gebergte, in het noordelijke deel van het Tarim-bekken, ligt Kacha, dat wordt beschouwd als de bakermat van de Chinese boeddhistische cultuur. De Kizil-grotten bevatten de centrale vlaktes, het Indiase Gandhara, evenals Perzische en lokale kunst. Dit alles vormt een unieke stijl en vertegenwoordigt perfect de opkomst van het boeddhisme in Kacha tussen de 3e en 9e eeuw na Christus. Als onderdeel van het historische record van de oude Zijderoute, staan Kucha-muurschilderingen bekend als “zeeën van verhalen” vanwege hun prachtige en overvloedige inhoud.

Bezoek hier de online tentoonstelling: https://chinaculture.3bsoft.cn/mobile.html