The Wind from the Sea – Moderne esthetica van de Shanghai school en jeugdkunst

Shanghai staat bekend als het economische centrum van China, maar deze wereldstad kent ook een rijke cultuur. Om de artistieke aspecten van Shanghai onder de aandacht te brengen zal het Chinees Cultureel Centrum in Brussel een kunsttentoonstelling organiseren rond de moderne werken van 27 jonge kunstenaars.

Het culturele aspect van Shanghai wordt soms over het hoofd gezien vanwege het economische belang van de stad. Shanghai bruist echter ook van creatieve energie en culturele samenwerking, die de unieke mix van Oost en West onthullen die past bij de uitzonderlijke geschiedenis van de stad. Afgezien van een wereldstad met technologische en ecologische ontwikkelingen, is Shanghai ook de ideale achtergrond voor artistieke uitdrukking.

De bloeiende kunstwereld in Shanghai geeft jonge kunstenaars de gelegenheid om hun persoonlijke stijl te ontwikkelen via verschillende hedendaagse kunstvormen. In dit proces worden verscheidene thema’s op een ruimdenkende manier benaderd, zoals de vooruitgang van de traditionele Chinese kunst, de integratie van kunst en wetenschap en de relatie tussen individuele en openbare ruimten. Deze thema’s vormen ook de belangrijkste onderwerpen van de tentoonstelling.

Om zich te verdiepen in al de verschillende onderwerpen zal de tentoonstelling zowel traditionele als innovatieve kunstvormen bevatten en de hedendaagse esthetiek en jeugdige kunst belichten die in Shanghai de overhand hebben. Van 15 november tot 15 januari kunt u de ontwikkeling van 27 kunstenaars ontdekken en leren hoe ze de zich steeds verder ontwikkelende stad om hen heen ervaren.

The Wind from the Sea – Moderne esthetica van de Shanghai school en jeugdkunst
GRATIS TOEGANG

15 november 2018 – 15 januari 2019
Geopend van maandag tot vrijdag volgens de openingsuren van het Centrum, gesloten van 24 december tot en met 1 januari.

Gepresenteerd door
Chinees Cultureel Centrum in Brussel
China Art Museum, Shanghai
Shanghai Academy of Fine Arts, Shanghai University

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven.