Virtuele tentoonstelling: Alles over het Midherfstfestival

Midherfst is het oogstseizoen, en overvloedige oogsten zijn de beloning van de natuur voor een jaar hard werken. Het Midherfstfestival, met zijn iconische volle maan, belichaamt het menselijke verlangen naar familiehereniging.

Het Midherfstfestival maakt deel uit van de jaarlijkse cyclus en illustreert het concept van “eenheid van mens en natuur” uit het oude China. Het viert geluk en tevredenheid.

Onder leiding van een zacht maankonijntje doorloopt de virtuele tentoonstelling verschillende secties, waaronder “Ontmoeting met het Midherfstfestival”, “Gebruiken rond Midherfstfestival” en “Meer leren over het Midherfstfestival”. Met behulp van virtuele 3D immersieve displays om audiovisuele inhoud, games en animatie te integreren, introduceert de tentoonstelling de oorsprong van het Midherfstfestival, de volkscultuur en de aloude waarden van familie en harmonie.

Het Midherfstfestival is ontstaan in China, maar wordt over de hele wereld gevierd. We delen de maan, de aarde en de menselijke beschaving zelf. We wensen elkaar een lang en gelukkig leven om het prachtige maanlicht te delen, ook al zijn we mijlenver van elkaar verwijderd.

Scan onderstaan QR-code om toegang te krijgen tot de tentoonstelling of ga naar http://exhibition-mid-autumn.chinaculture.org