Wereldwijde livestream van “A Dream of Red Mansions”

Ter verrijking van de events voor “Happy Chinese New Year” dit jaar zal het Shanghai Yue Opera House het iconische stuk “A Dream of Red Mansions” opvoeren op 9 februari 2021.

Ondanks de globale situatie blijven we Chinese traditionele cultuur en festivalcultuur delen. Online activiteiten zijn nu een cruciaal deel van de culturele uitwisseling. Je kan op 9 februari om 10:00 (UTC+1) de opera-uitvoering van “A Dream of Red Mansions” virtueel bijwonen.

De livestream zal uitgezonden op verschillende platformen ter viering van zowel het vijftigjarige bestaan van diplomatische relaties tussen China en België als het Chinees nieuwjaar van 2021. Het optreden wordt gepresenteerd door de Ambassade van de Volksrepubliek China in het Koninkrijk België en de Missie van de Volksrepubliek China aan de Europese Unie, onder leiding van de Stadsprovinciale Administratie van Cultuur en Toerisme van Shanghai, en georganiseerd door het Chinees Cultureel Centrum in Brussel en het Shanghai Yue Opera House.

De keuze om “A Dream of Red Mansions” op te voeren is logisch. Het is een magnum opus en een van de vier klassieke werken van Yue Opera. Elf artiesten van het Shanghai Yue Opera House zullen het stuk tot leven brengen. Ze vertolken elk meerdere rollen, zoals gebruikelijk is voor de traditionele stijl van optreden.

Als een van de belangrijkste artistieke gezelschappen in China heeft het Shanghai Yue Opera House meer dan 400 traditionele toneelstukken en klassieke verhalen bewerkt en opgevoerd, waaronder “Butterfly Lovers”, “Romance of the West Chambers”, “A Dream of Red Mansions” en “Sister Xiang Lin”, die als meesterwerken gezien worden.

De locatie van het optreden is het podium van het Beaufort-terras in de Yu-tuin, een traditionele bezienswaardigheid in het hartje van Shanghai. Het buitenterras biedt een fascinerend zicht: de moderniteit van het financieel district dat in contrast staat met de klassieke tuinen en het bruisende centrum.

We bevinden ons op deze “intersectie van geschiedenis” voor een dynamische kijkervaring van Yue Opera die publieken in China, Europa en verder zullen bereiken!

Livestreamplatformen:

Embassy of China in Belgium’s Facebook page

Mission of China to the EU’s Facebook page

China Cultural Center in Brussels’ Facebook Page

China Culture’s Facebook page