Winterspelen naderen

Met minder dan een jaar tot de openingsceremonie komen de Olympische Winterspelen 2022 steeds dichterbij. Voordat we het weten, zullen we naar de Olympische en Paralympische Winterspelen in de drie gaststeden, Beijing, Yanqing en Zhangjiakou, kijken.

Na de Zomerspelen in 2008 staat Beijing op het punt om de eerste “dubbel Olympische stad” te worden. China rondt de laatste voorbereidingen voor de Olympische en Paralympische Winterspelen af en hoopt gasten van over heel de wereld te verwelkomen. Het doel is om een excellente editie van de Winterspelen, die mensen kan verenigen en inspireren, te organiseren en domeinen als sport, cultuur en ecologie te verrijken.

De Olympische Winterspelen gaan van start op 4 februari 2022 en focust op 7 sporten, met 15 disciplines: biatlon, bobsleeën, skeleton, curling, ijshockey, rodelen, kunstschaatsen, shorttrackschaatsen, langebaanschaatsen, alpineskiën, langlaufen, freestyleskiën, Noordse combinatie, schansspringen en snowboarden. In totaal zullen de Winterspelen uit 109 evenementen bestaan.

Een maand later, op 4 maart 2022, vindt de openingsceremonie van de Paralympische Winterspelen plaats. De Paralympische Spelen zullen 78 evenementen in 6 sporten omvatten: alpineskiën, biatlon, langlaufen, sledgehockey, snowboarden en rolstoelcurling.

Blader door deze foto’s om de sfeer van de Winterspelen op te snuiven. Beelden van sporten, locaties en eventvoorbereidingen staan op je te wachten! Tel je samen met ons af?