A Taste of China: Chinese New Year Gourmet Workshop

Het Lentefestival is de belangrijkste traditionele feestdag in China. Het wordt gekenmerkt door spectaculaire feestelijkheden en uitgebreide maaltijden. Laten we de viering van het Chinees nieuwjaar bekijken vanuit een culinaire lens.

“A Taste of China”, een speciale gastronomische workshop voor het Chinees nieuwjaar, traceert de oorsprong van de Beijing-, Huaiyang-, Sichuan- en Cantonese keuken en profileert zo populair Lentefestivaleten in verschillende delen van China. Het besteedt ook aandacht aan de natuurlijke omgeving, het historische erfgoed, de culturele verhalen en de Lentefestivaltradities erachter. De “uitstekende kooktechnieken, elegante smaak, het mooi voorkomen en streven naar harmonie met de natuur” van de Chinese eetcultuur worden voorgelegd terwijl de unieke culturele connotaties van het Lentefestival in de belangstelling komt te staan.

Vanaf 9 februari (3:00 UTC+1) worden verschillende oudejaarsmaaltijden van de vier grote keuken in online lessen gedemonstreerd. Samen met interactieve ervaringen moedigen we je aan om een van deze speciale familiereüniegerechten zelf te maken. Zo kan de online ervaring offline verdergezet worden!