China’s Battle Against Covid-19

Terwijl de wereld worstelt met de COVID-19-pandemie proberen we lessen te trekken uit het verleden. Deze videoreeks focust op China’s strijd tegen COVID-19 en de mensen die eraan meededen. De vijf afleveringen in deze reeks putten uit persoonlijke ervaringen om een menselijk perspectief op de pandemie te bieden.

De eerste aflevering, “The New Enemy of Mankind”, bevat interviews met verscheidene gezondheidsexperts van over de hele wereld. Ze bespreken de oorsprong van het nieuwe coronavirus, genaamd SARS-CoV-2, het effect van China’s preventie en behandeling van de epidemie, en meer.

We zetten de videoreeks verder met de tweede aflevering: “Action Speaks Louder Than Words”. Met de snelle verspreiding vanuit Wuhan wordt de uitbraak van het virus een grootschalig noodgeval voor de volksgezondheid. Het stelt het bestuurssysteem van China op de proef. Drie deskundigen worden geïnterviewd over het Chinese systeem van ziektebestrijding en de prestatie van China’s bestuurssysteem tijdens de crisis.

In de derde aflevering, “This Is Wuhan”, zoomt de videoreeks in op de lockdown in Wuhan. Welke invloed heeft het op de burgers? Deze interviews werpen een blik op de persoonlijke ervaring van inwoners van Wuhan. Belgische pianist Jean-François MALJEAN brengt muzikale aanmoediging met zijn lied “Chime of the Dawn Bells”, dat hij speciaal voor de mensen van Wuhan componeerde.

In de vierde aflevering roepen de geïnterviewden op tot eenheid in de strijd tegen COVID-19. Deze aflevering heet dan ook “United We Stand”.

De vijfde en laatste aflevering, “After the Epidemic Outbreak”, kijkt vooruit. Wat zal de toekomst brengen? Hoe zal de wereldeconomie zich vormen na de pandemie?