Shanghai Acrobatic Troupe: paalklimmen en duo-act op de trapeze

Bij deze opvoeringen op grote hoogte door de Shanghai Acrobatic Troupe zal je op het puntje van je stoel zitten! De twee acts tonen je de schoonheid in het gevaar.

De duo-act op de trapeze “Fish and Bird” is een acrobatische interpretatie van de liefde tussen vogel en vis door de Shanghai Acrobatic Troupe. Geïnspireerd dor de poëzie van Tagore combineert het weelderige poëtische en emotionele elementen om de onmogelijke afstand tussen de vis en de vogel weer te geven. Met de meeslepende muziek toont de acteur op grote hoogte zijn acrobatische vaardigheden op de trapeze, als een vogel die in de blauwe lucht over de zee vliegt. De actrice danst op de grond, als een vis in de zee die soms uit de zee springt.

De vakkundige acrobaten voerden deze adembenemende choreografie op tijdens de tiende National Acrobatic Show in juli 2019 en wonnen de prijs voor “Excellente Act”.

世界上最遥远的距离 De grootste afstand ter wereld
是飞鸟与鱼的距离 is de liefde tussen vogel en vis.
一个翱翔天际 Een vliegt in de lucht,
一个却深潜海底 de ander kijkt uit op de zee.

Op dezelfde show won de Shanghai Acrobatic Troupe de prijs voor “Excellente Act” met paalklimmen.

De act “Melody of Youth” integreert emotionele en dramatische expressie in het optreden. Paalklimmen is een traditionele specialiteit van moeilijk niveau. Hier worden elementen van Latijns-Amerikaanse en moderne dans toegevoegd om de opvoering te verrijken. De act volgt vier jongen mensen die elkaar ontmoeten in de stad en de ware betekenis van liefde verkennen. De acrobaten brengen een jeugdige energie die het optreden bezielt.