Een nationale schat: snoezige pandababy’s

China heft talrijke nationale schatten, maar de reuzenpanda is misschien wel de schattigste. Ze staan wereldwijd bekend om hun aandoenlijke gedrag, met hun mollige lichamen en zwart-witte voorkomen.

Panda’s blinken uit in bomen beklimmen, bamboe eten en slapen. Hun behendige vaardigheden en hun speelsheid worden door velen gekoesterd. En nog geliefder zijn pandajongen. België is geen uitzondering.

Xing Hui en Hao Hao leven sinds 2014 in Pairi Daiza. In 2016 werd Tian Bao geboren en tweeling Bao Di en Bao Mei kwamen in 2019 bij de familie. In totaal zijn er nu vijf panda’s die in België verblijven.

We hebben ook een hartverwarmende video over twee panda’s in China: een volwassen panda en haar baby! Ying Hua is 14 jaar oud en een ervaren moeder. Hier zien we haar zorgen voor haar jong. De pandababy is veel gegroeid sinds zijn geboorte en begint mee te doen aan activiteiten buiten.

Wat opvallend is aan dit jong is de roze tint van zijn haar. Online hebben fans een schattige bijnaam voor hem gekozen: Panda Hi.

Deze video toont ons hoe Panda Hi en Ying Hua een zorgeloze middag doorbrengen. Panda Hi is een krak in klimmen geworden. Kijk hoe hij die bomen opgaat!