2016 Hanyu Qiao – “Chinese Bridge” competitie

Op zaterdag 19 maart werd de taal- en cultuurcompetitie “Hanyu Qiao” of “Chinese Bridge” competitie gehouden in het Chinees Cultureel Centrum te Brussel. Deze jaarlijkse en internationale wedstrijd is ontworpen om de interesse van studenten in China te stimuleren, en om hun kennis van het Mandarijn en de Chinese cultuur te versterken.

De Chinese Bridge competitie is ondertussen een bekende activiteit geworden in culturele uitwisselingsprogramma’s. Deze wordt eens per jaar gehouden en heeft als doelstelling het enthousiasme en de interesse van studenten te stimuleren om meer over China, zijn taal en cultuur te weten.

De Chinese Bridge competitie werd zaterdag georganiseerd door de Chinese Ambassade in België en de radio-uitzending Yellow Vitamines, en gehost door het Chinees Cultureel Centrum. Het was de 9de editie voor middelbare schoolstudenten en de 15de editie voor universiteitsstudenten. Mevrouw Yang van Yellow Vitamines presenteerde het evenement in het bijzijn van de deelnemers, een achtkoppige jury en meer dan honderd aanwezige toeschouwers.

Vanaf 9 uur ‘s ochtends waren de deelnemers in groten getale aanwezig in de lobby en de conferentieruimte van het Centrum, waar ze de inhoud van hun speeches en presentaties individueel en in groep oefenden. De winnaars van de nationale wedstrijd in België, Jacqueline ROSSI en Nicolas PAU, zullen binnenkort deelnemen aan de internationale finales in China.

Juryleden
– ZHENQUAN Yan, directeur van het Chinees Cultureel Centrum in Brussel
– ZHANG Sirui, directeur van het Confuciusinstituut in Brussel
– ZHANG Yingzi, zanger
– ZHAO Qiong, artiest, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel
– TAO Hongjian, adviseur van de onderwijs afdeling bij de Chinese Ambassade in Brussel
– VANHAELEMEERSCH Philip, directeur van het Confuciusinstituut in Brugge
– PARON Françoise, voormalig docent Chinees aan UCL
– CLAESEN Luc, professor aan de faculteit voor ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van Hasselt

12:30-14:30
14:30-15:00
15:00-17:00
17:00-17:30
18:00-19:00
Competitie Middelbare Schoolstudenten – Winnaar: Jacqueline ROSSI
Pauze & theeproeverij
Competitie Universiteitsstudenten – Winnaar: Nicolas PAU
Prijsuitreiking
Receptie (Chinees buffet)