China Tourism and Culture Weeks 2021

De 2021-editie van de China Tourism and Culture Weeks gingen officieel van start in juni. Dit wereldwijde event promoot actief de geïntegreerde ontwikkeling van cultuur en toerisme onder het vaandel “Beautiful China”.

Dit jaar kan je online genieten van de onderwerpen van de China Tourism and Culture Weeks. Als eerste wordt “Creativeness of Craftsmanship” uitgebracht. Het richt zich op het mooie platteland via design. Daarna vormt “Ice and Snow Tour” een vooruitblik op de omgeving van de Olympische Winterspelen in Beijing. En natuurlijk mag de Chinese keuken niet ontbreken.

Wil je een voorproefje? Bekijk de teaservideo hier!

1. Creativeness of Craftsmanship

Deze videoreeks is gebaseerd op onderzoek naar culturele hulpbronnen op het platteland door kunstacademies. Vanuit het oogpunt van creatief design van de laatste jaren poogt het project landelijk vakmanschap heruit te vinden en katalysator te zijn van landelijke ontwikkeling. De video’s tonen het pad naar landelijke heropleving en zetten daarbij de idyllische schoonheid van het platteland in de verf, inclusief de “ingrijpende veranderingen” van het Chinese landelijke landschap in de nieuwe ontwikkelingsfase.

Het project “Creativeness of Craftsmanship: The Beautiful Countryside by Design” werd samengesteld en uitgevoerd door Beijing Saisi Boyi Culture and Art Co., Ltd. (rechtstreeks aangesloten bij het Center of International Cultural Exchange) en Sichuan Fine Arts Institute.

De vier video’s, met elk een ander thema, zijn nu beschikbaar op ons YouTube-kanaal of via de QR-code hieronder.

2. Ice and Snow Tour

De 2022 Olympische Winterspelen in Beijing komen er bijna aan! De “Ice and Snow Tour: Series of short video shows” brengt je naar de fantastische winterlandschappen waarin de Winterspelen zullen plaatsvinden. De video’s stellen wintercultuur voor: wintersport, volksgebruiken en verscheidene winterse bezienswaardigheden.

 • Taizicheng
  Taizicheng ligt in het hartje van de competitiezone in Zhangjiakou, een van de drie locaties van de Winterspelen in 2022. Het dorpje wordt bedekt met sneeuw gedurende een lange periode in de winter en het is gemakkelijk bereikbaar, een ideale skibestemming. De aangename omgeving doorheen het jaar maakt van Taizicheng een toevluchtsoord voor wandelaars en vakantiegangers.

   

 • Shandong
  Shandong, gelegen aan de oostkust van China, staat bekend als de geboorteplaats van Confucius en Mencius. Het boogt op schilderachtige landschappen, unieke lokale eigenschappen en een rijke geschiedenis en cultuur.
 • Jilin
  Sneeuw en rijm behoren tot de mooiste winterkenmerken van Jilin. Als een provincie gelegen in het achterland van Noordoost-China kent Jilin spectaculaire rijm die elders amper voorkomt. Dankzij een lange periode met een dikke laag zacht sneeuw is de provincie een optimale skibestemming.
 • Heilongjiang
  De provincie Heilongjiang is gelegen in het noordelijkste en oostelijkste deel van China. Naast de uitgestrekte met sneeuw bedekte bossen is Heilongjiang ook de thuisbasis voor de Harbin Ice and Snow World, waar winterentertainment op z’n top is, en de Harbin International Snow Sculpture Art Expo, met ‘s werelds grootste verzameling van beeldhouwwerk uit sneeuw.
 • Arxan
  Gelegen in het noordoosten van Binnen-Mongolië en aangrenzend aan de vier grote graslanden van de regio staat de stad Arxan bekend om zijn dichte bossen, weides, sneeuwlandschappen en warmwaterbronnen. Wintersportactiviteiten met de sneeuwscooter en door paarden getrokken slee verfraaien het winterseizoen in Arxan.
 • Xinjiang
  Gelegen in Noordwest-China ligt Xinjiang, met zijn ongerepte bergmeren, golvende Danxia-landvormen, prachtige Yardang-landvormen en spectaculaire winterse vis- en jachtactiviteiten. Samen geven ze Xinjiang zijn unieke sneeuwlandschappen en volksgebruiken.

En er is meer! Een kleurrijke interactieve ervaring met foto’s en quizzen staat op je te wachten. Je moet enkel deze QR-code scannen of naar deze website surfen.

3. Enjoy Beijing
Beijing werd meer dan drie millennia geleden gebouwd en is al 850 jaar de hoofdstad van China. Het staat al lang bekend om zijn opvallende architectuur en trekt elk jaar miljoenen toeristen aan die graag de rijke, unieke en charmante cultuur willen leren kennen.

De “Enjoy Beijing”-video’s focussen op de imperiale architectuur van Beijing, moderne stedelijke levensstijlen en de rust van traditionele steegjes. Zo tonen ze het diepgaande historisch erfgoed en het stedelijke landschap van de stad.
Door de charmes van cultureel toerisme in Beijing krijgen kijkers een blijvende indruk van deze moderne, in de traditie gewortelde metropool en zin om zelf te proeven van wat de stad te bieden heeft.

 

 

4. Keramiek uit Yunnan
De provincie Yunnan, gelegen in het zuidwesten van China, heeft een pittoresk landschap en een lange geschiedenis van pottenbakkerij. Een aantal keramiekgerelateerde vaardigheden uit Yunnan behoren tot het nationale ontastbaar cultureel erfgoed.

 • Paarse keramiek in Jianshui

 

 • Zwarte keramiek in Nixi (Shangri-La)

 

 • Keramiek op trage schijf van de Dai etnische groep in Xishuangbanna

 

 • Blauw-witte keramiek in Yuxi

 

 • Jinsha-keramiek in Lijiang

Natuurlijke rijkdommen samen met de kleurrijke multi-etnische cultuur produceren geweldig traditioneel handwerk, dat al duizenden jaren doorgegeven wordt. Klei is een geschenk van de natuur dat respect en eerbied oproept. In de handen van vakmensen maakt het een menselijke verbinding en wordt het kunst.

5. Xinjiang-keuken

“A Taste of China: Journey of Xinjiang Cuisine” is een minidocumentaire over eten. De vijf afleveringen hebben elk een verschillend onderwerp en spelen zich telkens af in een andere stad.

 • Kashgar

 • Turpan

 • Altay

 • Ili

 • Urumqi

Verscheidene verhalende technieken combineren voedsel en toerisme en nemen je mee op een speciale reis om lekker eten, unieke gebruiken en natuurlijke schoonheid te ontdekken. Als kijker kom je in aanraking met de tijdloze esthetiek van de verschillende regio’s en steden van Xinjiang.

6. Beautiful Countryside

De schoonheid van het platteland ligt in de pittoreske landschappen en de rijke volksgebruiken die van generatie tot generatie doorgegeven worden. Mythes en sprookjes, oud handwerk, traditionele muziek en andere gebruiken worden overgedragen. Dit ontastbaar cultureel erfgoed draagt het culturele geheugen van etnische groepen. Het is een spirituele thuis die beschermd moet worden.

De videotentoonstelling “Beautiful Countryside and Intangible Heritage Protection” selecteert vijf mooie dorpen in China. De reeks introduceert hun levendige verhalen over de inspanningen van erfgenamen en beschermers. Oude Chinese dichters zeiden dat iemands dorp de plek is waar men zich thuis voelt. Nu wordt het mooie platteland een droombestemming voor steeds meer stedelingen.

 • Qingyang in Gansu

 • Leishan in Guizhou

 • Huayuan in Hunan

 • Nyemo in Tibet

 • Fugong in Yunnan

7. Taijiquan Fitness Microclass
Ga op een gezonde online reis naar China met het bekende taijiquan, een fysieke praktijk met een focus op het behoud van gezondheid. Taijiquan, of taiji, werd in december 2020 opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tijdens de 2021 China Tourism and Culture Weeks heeft het Network of International Culturalink Entities speciaal een reeks Taijiquan Fitness Microclass uitgebracht, die de ontwikkeling en verspreiding van taijiquan toont.

Buitenlands publiek kan taijiquan beoefenen met deze gezondheidslessen over de drie basisbewegingen. De cursus werd gecreëerd door experten op basis van de moderne snelle levensstijl. Zo kan iedereen de wereld van taijiquan appreciëren.

 

 

8. Chinese Medical Culture Microclass

Deel van de verreikende en diepgaande Chinese medische cultuur is acupunctuur. Bepaalde acupunten masseren is bevorderlijk voor de gezondheid en relatief gemakkelijk om onder de knie te krijgen. Tijdens de 2021 China Tourism and Culture Weeks heeft het Network of International Culturalink Entities speciaal de video’s Chinese Medical Culture Microclass uitgebracht. Voor de praktische lessen stelt een overzicht van traditionele Chinese geneeskunde de Chinese medische cultuur voor.

Vijf acupuntvideo’s bieden elk een massagetechniek die veelvoorkomende fysieke problemen in het (werk)leven voorkomt. De leermethode is eenvoudig, intuïtief en effectief. Laten we de Chinese medische cultuur volgen en de massagevaardigheden oefenen!

 • Slaap verbeteren

 

 • Schouders en nek beschermen

 

 • Spieren ondersteunen na sporten

 

 • Vermoeidheid verminderen

 

 • Ooggezondheid

 

9. Arts, Culture and Nature

Gefocust op de belangrijkste “Belt and Road”-projecten in culturele en toeristische industrieën worden er enkele rond podiumkunsten voorgesteld in korte video’s. Ze vertegenwoordigen de beste kunstvoorstellingen voor toerisme in China.

Bekijk een selectie op ons YouTube-kanaal of verken ze allemaal via deze QR-code: