Chinese culinaire cultuur: “A Bite of China”

François Tron, H.E. Ambassador Qu Xing, Xiang Shihai

Op 28 januari warden een groot aantal journalisten welkom geheten door de heer QU Xing, Ambassadeur van de Volksrepubliek China in België, en de heer YAN Zhenquan, Directeur van het Chinees Cultureel Centrum, in de gebouwen van het CCC te Brussel. Zij woonden een dinerreceptie bij, gevolgd door de vertoning van “A Bite of China II”, de tweede aflevering van een documentaire over de Chinese eetcultuur.

Op donderdag 28 januari werden zowel de Belgische als Chinese media uitgenodigd door de heer QU Xing, Ambassadeur van China in België, om een Chinese culinaire avond bij te wonen op het Chinees Cultureel Centrum in Brussel, in de aanwezigheid van Directeur YAN Zhenquan. Onder de vele gasten op het evenement waren onder andere de heer François TRON, Programmamanager bij RTBF, en de heer Sébastien COOLS, Adjunct-Hoofdredacteur bij 7s7.be.

Nadat men kon genieten van een heerlijk Chinees gastronomisch diner keek men naar de tweede aflevering van de erg populaire en goed onthaalde documentaire “A Bite of China”, uitgezonden door CCTV (China Central Television). De documentairereeks bespreekt bijna elk aspect van de Chinese keuken en werd opgenomen in verschillende regio’s in het land. Het geeft mensen dan ook de kans om de Chinese culinaire cultuur te ontdekken en te leren waarderen. “A Bite of China II” bespreekt de lokale keuken en de dagelijkse levensstijl van de Chinese bevolking, en geeft speciale aandacht aan smaken die van generatie op generatie worden doorgegeven. Zo zei de Belgische journalist Sébastien COOLS: “Ik vond de documentaire erg interessant en nu heb ik een beter begrip van het belang van culinaire en lokale tradities als onderdeel van China’s culturele erfgoed. Ik hoop dan ook meer over de Chinese cultuur te leren.”