Chinese Fashion Night

Om de 40ste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen China en Europese Unie vol te trekken, vond de culturele gebeurtenis “Chinese Fashion Night” plaats in het Chinees Cultureel Centrum in Brussel. De modeshow werd door twee Chinese designers, Grace CHEN en Tiffany PATTINSON, ontworpen. Officials van de Europese Commissie en van de Europese Parlement, Belgische politici en journalisten namen er deel aan.

De Chinese Missie bij de Europese Unie en het Chinees Cultureel Centrum organiseerden samen in de avond van 21 oktober de “Chinese Fashion Night” in het Centrum die in de kern van de Europese wijk in Brussel gelegen is. De “Chinese Fashion Night” is een gemeenschappelijk initiatief om in 2015 de 40ste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen China en de Europese Unie vol te trekken. Dit initiatief werd door de Chinese Missie bij de Europese Unie en het Centrum gedacht, in samenwerking met het Belgische bedrijf Atlas International Culture. Ter gelegenheid van de “Chinese Fashion Night” veranderde het Chinees Cultureel Centrum zijn prestigieuze gebouw in een platform voor modeshows en in een showroom voor zijn twee eregasten, de zeer beroemde Chinese designer Grace CHEN en de opkomende artieste die uit Hong Kong komt, Tiffany PATTINSON.

Het avondje begon met de Chinese Culture Talk en met twee inleidende toespraken gegeven door de twee designers. Het gaf ook de gelegenheid voor de designers en modeliefhebbers de Chinese smaakmakers te ontmoeten. De ambassadeurs van de Chinese Missie bij de Europese Unie YANG Yanyi en de directeur van het Chinees Cultureel Centrum YAN Zhenquan gaven allebei een toespraak namens de organisatoren. Het was gevolgd door de modeshow die de laatste originele collectie van de twee designers toonde.

Deze modeshow was door de referentie in de mode-industrie geleid, Guillaume JOVENEAU. Dankzij zijn grote ervaring in modegebeurtenissen, zoals de Brussels Fashion Days of de beroemde modeshow van de Spullenhulp, stelde Guillaume JOVENEAU zijn kennis en zijn talent ten dienst van Grace CHEN en Tiffany PATTINSON om een elegant modeshow voor te stellen in de kern van de historische plek van de vorige Dexia bank.

De gebeurtenis combineerde twee visies en gebruikte ze als een spiegel op het toneel. Enerzijds voorstelde “de kleedster van de Chinese macht”, Grace CHEN Yehuai, luchtige cocktail- en avondjurken. Haar collectie toonde ook haar symbolische “Little Red Dress”. Anderzijds was er de originaliteit van Tiffany PATTINSON die voegde haar persoonlijke tintje toe met haar futuristische en gekleurde collectie, met een sterk accent op milieuvriendelijke scheppingen.