De aanwezigheid van het Chinees Cultureel Centrum de dansshow “The Silk Road on the Sea”

Om het aankomende Chinees Nieuwjaar te vieren kon het grote publiek genieten van een avond vol avonturen met de dansshow “The Silk Road on the Sea” (letterlijk “De Zijderoute op Zee”) in een van de meest prestigieuze locaties in Brussel: het Nationaal Theater. De aanwezigheid van het Chinees Cultureel Centrum op dit evenement trok heel wat aandacht van het publiek.

De dansshow “The Silk Road on the Sea”, geproduceerd door de China Arts & Entertainment Group (CAEG), werd op de avond van 27 januari voorgesteld aan het grote publiek in een van de mooiste locaties te Brussel: het Nationaal Theater.

“The Silk Road on the Sea” werd opgevoerd door het originele en creatieve team van de openings- en sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing in 2008. De crew met professionele dansers vertrok in januari 2016 voor een Europese tour ter viering van het Chinese Lentefestival, met optredens in Zwitserland, Duitsland en België. De show bood een mix van exotische muziek, dans, kostuums en folklore, en kon het Belgische publiek dan ook sterk bekoren.

De show speelt zich af tijdens het tijdperk van de Han-dynastie, langsheen China’s geroemde zijderoute op zee, en volgt het liefdesverhaal van Kapitein Pu, die uitgezonden werd om de scheepvaartroutes in het Westen te verkennen, en zijn geliefde Ban, die vol smart wachtte op zijn thuiskomst.

Kort na de traditionele dansworkshop in zijn hoofdgebouwen, mocht het Chinees Cultureel Centrum honderden toeschouwers verwelkomen op het Nationaal Theater. Het publiek voor “The Silk Road on the Sea” en heel wat toevallige passanten bleken zeer geïnteresseerd in hetgeen zich afspeelde in de theaterlobby. Traditionele rode decoratie-elementen en een bruisende sfeer trokken heel wat aandacht van het publiek, wat dan ook tekenend is voor hun enthousiasme en nieuwsgierigheid voor Chinese dans en het Chinees Cultureel Centrum. Met het Chinees Lentefestival in aantocht zal het Center een reeks “Gelukkig Chinees Nieuwjaar”-activiteiten organiseren in zijn gebouwen op 9, 10 en 11 februari. Het Chinees Cultureel Centrum kijkt er dan ook naar uit om het Jaar van de Aap met iedereen te vieren in een warme en feestelijke omgeving.