Experiencing China!

Gisteren, op maandag 4 juli, vierde het Chinees Cultureel Centrum in Brussel niet de onafhankelijkheidsdag, maar de Chinese Cultuur! Voor deze eerste namiddag (met nog twee te gaan, op 7 en 14 juli!) werd het Experiencing China-initiatief positief ontvangen door het publiek.

Tussen 13u30 en 18u00 namen zowel kinderen als volwassenen deel aan de activiteiten die werden aangeboden. Tijdens de kalligrafieworkshop, met Mr. Zhang Wenhai, schilder en kalligraaf, kon iedereen de “Vier Juwelen van de Studie” gebruiken om Chinese karakters op rijstpapier te tekenen. Op de Go-workshop werden de aanwezigen uitgenodigd om dit oude Chinese strategische gezelschapsspel te spelen tegen, of eerder met, Mr. Connor, de Belgische Go-kampioen! Op de derde verdieping van het centrum werden de bezoekers ontvangen door Mr. Wang Jinlong, een Shaolinmonnik die zijn indrukwekkende vaardigheden in Kung-Fu demonstreerde, voor hij het publiek een aantal bewegingen aanleerde.

Daarnaast werden de bezoekers tevens uitgenodigd om deel te nemen aan de Panda-Quiz! Een reeks vragen met twee vaardigheidsniveaus (Kinderen en Volwassenen) werden in het centrum verspreid, en het was aan hen om de correcte antwoorden te vinden, het antwoordenboekje in te vullen en een beloning op te halen… Het lijdt geen twijfel dat de deelnemers een heuse hersentraining voor de kiezen kregen van ‘Master Panda’.

Naast de tekenwedstrijd, de toeristische infostandjes, de informatiepanelen omtrent de Chinese dierenriem, de Chinese Muur en de panda’s, en uiteraard de huidige twee tentoonstellingen (Illustratietentoonstelling van  Oude Chinese Filosofen & Amazing Shanghai Fototentoonstelling) kregen de aanwezigen tevens de gelegenheid om een aantal heerlijke Chinese snacks te proeven. De dag werd vrolijk beëindigd met de vertoning van de Chinese komedie “Lost on Journey” om 18u30.

De volgende Experiencing China-namiddagen zullen plaatsvinden op Donderdag 7 en Donderdag 14 juli. Indien u de eerste editie gemist heeft, dan zijn er voor u dus nog twee unieke gelegenheden voor een onderdompeling in de Chinese cultuur en een namiddag vol plezier met familie en vrienden !