Feestelijke opening van het Chinees Cultureel Centrum

Liu Yandong, H.E. Qu Xing, Didier Reynders

Het Chinees Cultureel Centrum in Brussel is de 22ste van zijn soort ter wereld, en de 8ste in Europa. Op 16 september 2015 opent het officieel zijn deuren voor het publiek, met een inhuldigingsceremonie die werd voorgezeten door de Chinese vicepremier, mevrouw LIU Yandong, en Belgisch vicepremier en minister voor buitenlandse zaken, de heer Didier REYNDERS.

Het Chinees Cultureel Centrum te Brussel werd in 2013 genoemd in een memorandum dat ondertekend werd door België en China, en werd realiteit afgelopen september met een feestelijke opening voorgezeten door mevrouw LIU Yandong en de heer Didier REYNDERS. Het evenement werd bijgewoond door hooggeplaatste gasten, waaronder de Chinese ambassadeur in België, Belgische en Chinese diplomaten en politici, en belangrijke gasten uit de culturele, academische en artistieke wereld. Mevrouw LIU Yandong en de heer Didier REYNDERS onthulden samen de nieuwe naamplaat van het Chinees Cultureel Centrum, en de bronzen standbeelden van de twee Chinese filosofen Confucius en Laozi.

Tijdens de openingsceremonie herbevestigde mevrouw LIU Yandong dat China België beschouwt als een toegangspoort tot de Europese Unie, wat ook het grote belang van Brussel als locatie voor het Chinees Cultureel Centrum en de sterke vriendschappelijke banden tussen België en China aantoont. Het Centrum zal tevens een platform zijn om China en de Chinese cultuur naar Europese bezoekers tentoon te spreiden. Mijnheer Didier REYNDERS uitte zijn hoop dat het Centrum Europeanen de kans zal geven om kennis te maken met China en zijn cultuur, om op die manier bruggen tussen beide volkeren te bouwen.

De feestelijke opening eindigde met een cocktailreceptie in de feestzaal van het Centrum.