Het Brussel Stripfestival komt eraan!

Van 2 tot 4 september 2016 wordt de 7de editie van het Brussel Stripfestival gehouden in Brussel. Tijdens deze drie dagen worden verschillende activiteiten georganiseerd in de China-stand, die mede georganiseerd wordt door het Chinees Cultureel Centrum in Brussel. Doorheen de activiteiten kan het publiek op aangename wijze kennismaken met de verfijning van de Chinese stripcultuur. Bovendien is het hiermee de allereerste keer dat het Chinees Cultureel Centrum buiten het centrum deelneemt aan een locale culturele activiteit.

Tijdens deze drie dagen zal het Chinees Cultureel Centrum het publiek meenemen op een reis over China’s stripcultuur doorheen het land. De bezoekers zullen onder andere een tentoonstelling van 50 originele strips, getekend door 10 Chinese cartoonisten kunnen bewonderen, maar ook een unieke reeks stripverhalen van de reeks “San Mao”, een personage geworteld in de Chinese populaire cultuur. Daarnaast kunnen gasten deelnemen aan signeersessies en ontmoetingen met de tekenaars. Bovendien zal iedereen twee Chinese cartoonisten, waaronder de bekende artiest Zao Dao, live aan het werk kunnen zien met het ontwerpen van originele tekeningen.

Geen zorgen, want ook aan de kinderen werd gedacht! Zo zullen ze vast en zeker heel wat plezier hebben met het bekijken van populaire Chinese stripverhalen en krijgen ze de kans om hun eigen strippersonage te tekenen onder het toeziend oog van onze artiesten.

Er zal ongetwijfeld heel wat voor u te ontdekken zijn op de China-stand tijdens het weekend. Bezoekers kunnen hierbij heel wat kennis opdoen over de Chinese cultuur en mogen bovendien een Chinees souvenirtje verwachten. Daarnaast kunt u uw kans wagen met onze verloting om een gesigneerd exemplaar te winnen van Zao Dao’s boek!

Na het Brussel Stripfestival zal het Chinees Cultureel Centrum gedurende twee weken een speciaal filmprogramma organiseren met Chinese animatiefilms om het seizoen van de Chinese Movie Nights terug te beginnen! Tijdens deze twee weken kunt u kennismaken met twee meesterwerken van Chinese animatiefilms uit verschillende periodes. Indien u geïnteresseerd bent om meer te ontdekken over de Chinese cartooncultuur, zijn we verheugd om u deze twee buitenkansen aan te bieden, waarbij u een duik kunt nemen in de Chinese cartooncultuur terwijl u animatiefilms bekijkt met familie en vrienden!

Algemene informatie over het Brussel Stripfestival: www.fetedelabd.be