Ontdek Weiqi

Yan Zhenquan

Het Chinees Cultureel Centrum werd einde juni 2015 klaar geweest en voorstelde begin juli zijn eerste activiteit: “Ontdek Weiqi (Go)”. Het Centrum nodigde twee beroepsspelers uit, ZHANG Wendong Ku-dan en FAN Hui, om de verschillende activiteiten te leiden.

Het buitenlandse kantoor van de Chinese Ministerie van Cultuur en het Chinees Cultureel Centrum in Brussel ontving de Chinese internationale tentoonstelling “Ontdek Weiqi (Go)”, die door de Chinese vereniging van Weiqi gesteund werd. Onder de deelnemers waren er vooraanstaande gasten: de voorzitter van de Weiqi mededingingscommissie, de adjunct-secretaris-generaal van de Chinese vereniging van Weiqi ZHANG Wendong Ku-dan, de Weiqi beroepsspeler FAN Hui, de voorzitter van de Europese Weiqibond Martin STIASSNY, de voorzitter van de Belgische Weiqibond Joost VANNIEUWENHUYSE, de voorzitter van de internationale Weiqibond Martin FINKE en het hoofd van het Europees Go en Cultureel Centrum Harry VAN DER KROGT.

Tijdens de activiteiten heeft de heer ZHANG Wendong een persconferentie gegeven en heeft ook met de eregasten en de deelnemers gespeeld. De directeur van het Chinees Cultureel Centrum, de heer YAN Zhenquan, bracht zijn wil tot uitdrukking over zijn bijdrage aan het verspreiden van de Chinese cultuur in het algemeen, en bijzonder van Weiqi in heel Europa.