Theedegustatie

Na het succes van de Chinese theedegustatie tijdens de vernissage van de tentoonstelling “Chinezen aan de tuinkant”, namen tien mensen deel aan een theeceremonie in het Chinees Cultureel Centrum te Brussel. Olivier Nuttens van l’Heure Bleue gaf hen een introductie tot de traditionele kunst van het waarderen en schenken van thee.

Op dinsdag 8 maart woonden tien gelukkigen een gratis theedegustatie bij, aangeboden door het Chinees Cultureel Centrum en l’Heure Bleue. In het gezelschap van thee-expert Olivier Nuttens ontdekten de gasten de kunst van het proeven van Chinese thee, ontdekten ze de oorsprong ervan, en de verschillen tussen variaties zoals groene thee of pu’er-thee. Aurélie Choiral, een artieste wiens tentoonstelling “Chinezen aan de tuinkant” momenteel vertoond wordt in het Centrum, was één van de aanwezige speciale gasten.

In een aangename en ontspannen sfeer vestigden de aanwezigen hun aandacht op de uitleg en het advies, gegeven door de thee-expert. Onder het waakzame oog van de gasten liet hij hen ruiken van de delicate en geurige aroma’s van thee, om ze vervolgens ook te proeven. Het uitzicht, de smaak en de infusieduur van theesoorten, evenals het belang van gefilterd water, kent dan ook geen geheim meer voor hen. Dit rustige en spirituele moment, ook “theeceremonie” genoemd, liet de gasten toe om de Chinese cultuur te ervaren en letterlijk te proeven.

Van harte bedankt aan l’Heure Bleue en Olivier Nuttens voor dit moment van gedeelde gezelligheid in het Centrum.

Het Chinees Cultureel Centrum organiseert speciale evenementen, gereserveerd voor zijn leden. Indien u voor zulke events uitgenodigd wil worden kunt u zich inschrijven en lid worden van het Chinees Cultureel Centrum! (Lidmaatschap wordt snel beschikbaar)
http://ccc-new:8888/nl/registreer-als-lid-van-onze-website