Quanzhou: Emporium of the World in Song-Yuan China

“Quanzhou: Emporium of the World in Song-Yuan China” werd tijdens de 44e zitting van het Werelderfgoedcomité op 25 juli 2021 als cultureel eigendom op de Werelderfgoedlijst van UNESCO aanvaard.

China telt nu 56 eigendommen op de Werelderfgoedlijst. nieuw ingeschreven site, “Quanzhou: Emporium of the World in Song-Yuan China”, beschikt over 22 historische locaties en monumenten in de kuststad in het zuidoosten van China, die een van ’s werelds grootste en drukste havens was tijdens de Song (960-1279) en Yuan (1271-1368) dynastieën. China telt nu 56 eigendommen op de Werelderfgoedlijst.

De 22 locaties strekken zich uit van de haven door de Jiangkou-vlakte naar het bergachtige achterlandgebied, dat Quanzhou volledig weerspiegelt tijdens de Song- en Yuan-dynastieën. Het kenmerkende overzeese handelssysteem en de gediversifieerde sociale structuur ondersteunen het waardethema van “Song Yuan China’s World Ocean Trade Center” in meerdere dimensies.

Het Chinees Cultureel Centrum in Brussel nodigt u uit om de schoonheid en de charme van Quanzhou, een werelderfgoed, te waarderen.