Eerste editie van het Media Event

Afgelopen woensdag werd de eerste editie van het Media Event gelanceerd in het Chinees Cultureel Centrum te Brussel, en het was dan ook een groot succes. Het evenement werd georganiseerd door Atlas International Culture en richtte zich op vrijhandelszones in China. Er waren een aantal hooggeplaatste gasten als sprekers aanwezig.

Op woensdag 13 april organiseerde Atlas International Culture samen met the European Institute for Asian Studies (EIAS) en de National Base for International Cultural Trade (Shanghai) de allereerste editie van het Media Event. Dit seminarie werd gezamenlijk gehost door de Chinese Ambassade in België, het Shanghai Gemeentebestuur voor Cultuur, Radio, Film en TV, de Shanghai Gemeentecommissie voor Handel en het Chinees Cultureel Centrum in Brussel.

Het evenement trok meer dan honderd deelnemers aan uit private en publieke instellingen, waaronder een aantal afgevaardigden van bedrijven en overheden. Het thema van de conferentie was het concept van vrijhandelszones in China. Een delegatie uit Shanghai kwam speciaal langs om de uitdagingen en kansen van deze vrijhandelszones met hun Europese collega’s te bespreken.

Sprekers:
DEWIT Bernard, Voozitter van de Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel (BCECC)
VAN PEEL Marc, Schepen van de Stad Antwerpen en Voorzitter van het Havenbedrijf Antwerpen
GUO Jianjun, Adviseur voor Handel bij de Chinese Ambassade in België
SHEN Weihua, Officieel Afgevaardigde en Vicedirecteur van de Shanghai Gemeentecommissie voor Handel
SHEN Weixing, Officieel Afgevaardigde van de Shanghai Gemeenteadministratie voor Cultuur, Radio, Film en TV
HU Huanzhong, Officieel Afgevaardigde van de National Base for International Cultural Trade (Shanghai) en Adjunct Algemeen Directeur van Shanghai Oriental Huiwen International Cultural
YAO Weiqun,  Associate President and researcher, Shanghai WTO Affairs Consultation Centre
LIU Guojin, East Asia Business Manager, Haven van Antwerpen
COOREVITS Dirk, Managing Director, Soudal Group