Lezing “Le Plaisir de Voyager en Chine”

Een seminarie over reizen in samenwerking met de Belgium-China Association en Chine-Evasion.

plaisir-de-voyager-3

Mevrouw Yuvali en mevrouw Lemaître begroetten de gasten met koekjes, thee en chocolade om hen te verwelkomen, waarna de film van de Belgische regisseur Pattrick Watteeuw “Ma Chine à toute Vapeur” vertoond werd. De prent vangt aan in Shanghai, gaat op weg naar Beijing en reist vervolgens door de provincies Shaanxi, Sichuan, Yunnan enzovoort. De erg goed gedocumenteerde reis neemt u mee naar het hart van China, voor een ontmoeting met de lokale bevolking en een ontdekkingstocht doorheen fascinerende landschappen.

Ondanks een aantal technische problemen, waarvoor we de gasten onze excuses willen aanbieden, slaagde mevrouw Yuvali er, gezien haar meer dan 30 jaar reiservaring door heel China, in om het publiek te boeien met haar persoonlijke avonturen in het land. Ze gaf erg praktisch advies en beantwoordde de vragen van het publiek met de nodige details en enthousiasme.

Elke bezoeker kreeg een kleine “travel to China” kit met kaarten en gidsen, en hopelijk zal dit in combinatie met mevrouw Yuvali’s aanbevelingen de eerste stap zijn van hun eigen reis naar het Middenrijk.

《千里之行,始於足下 》

Een reis van duizend mijl begint met een enkele stap (Laozi, Dao De Jing, 64)