Three Parallel Rivers of Yunnan Protected Areas

Yunnan Three Parallel Rivers Reserve is het stroomopwaartse deel van drie beroemde rivieren in Azië: Jinsha River (Upper Yangtze River), Lancang River (Upper Mekong River) en Nu River (Upper Salween) stromen parallel in dit gebied, van noord naar zuid . IJsbergen en met sneeuw bedekte toppen zijn overal in de regio te zien, waaronder de met sneeuw bedekte Meili-berg, de met sneeuw bedekte berg Baima en de met sneeuw bedekte Haba-berg die een zeer spectaculair landschap vormen.

Deze plaats die bekend staat als de “Wereldbank van biologische genen” is ook het meest overvloedige geologische en geomorfologische museum ter wereld. In 2003 werd het reservaat van de drie parallelle rivieren van Yunnan geregistreerd bij het natuurlijke werelderfgoed.

Vanwege de eigenaardige geologische structuur van de Three Parallel Rivers-regio, de meest geconcentreerde biodiversiteit, rijke menselijke hulpbronnen en de prachtige en magische natuurlijke landschappen van Eurazië, maken deze regio tot een wereldwonder. Dit gebied is van grote waarde voor het tonen van de geologische geschiedenis die verband houdt met de botsing van de Technton-plaat in de Indische Oceaan en de Euraziatische plaat in de afgelopen 50 miljoen jaar, met de sluiting van de oude Middellandse Zee en de opstand van de Himalaya en het Tibetaanse plateau. De diversiteit aan gesteentesoorten in deze regio getuigt van deze geschiedenis. De karsttopografie, granieten monolieten en zandstenen landvormen van Danxia in de hoge bergen bedekken enkele van de grootste bergen ter wereld.