Wudang Mountain

Wudang Mountain, ook bekend als Taihe Mountain, heette in de oudheid “Xuanyue” en “Taiyue”. Het is gelegen in de buurt van Shiyan City, ten noordwesten van de provincie Hubei. De oude gebouwen van de Wudang-berg werden gebouwd in de Tang-dynastie en bereikten hun hoogtepunt in de Ming-dynastie.

Zeldzaam zijn de Chinese constructies die zo’n grote harmonie weten te brengen tussen de menselijke constructie en de omringende natuur. We kunnen hier een magisch berglandschap vinden, vergezeld van een plek met een strenge architectuur en prachtige decoraties. Zozeer zelfs dat het bekend staat als “de Verboden Stad die aan de klif hangt”. Deze prestatie kan een wonder in de geschiedenis van de oude Chinese architectuur worden genoemd. In 1994 werden de oude gebouwen van de Wudang-berg toegevoegd aan de lijst van Wereld Cultureel Erfgoed.

Elke taoïstische tempel die hier aanwezig is, past perfect in de omringende natuur. Ze zijn gebouwd in een specifieke ruimte tussen de verschillende toppen, richels of grotten van de plaats om een ​​perfecte harmonie te creëren met de omliggende bossen.