Shanghai Chinese Orchestra: Gardenia in Blossom

Het Shanghai Chinese Orchestra komt voor de derde keer naar België, zij het virtueel ditmaal. Het Chinees Cultureel Centrum in Brussel maakt een optreden van het Shanghai Chinese Orchestra beschikbaar online. Zo kunnen fans van Chinese volksmuziek genieten van dit muzikale werk met een enkele klik.

Het stuk heet “Gardenia in Blossom”. Het is een liefdesverhaal, verteld in vier delen: de ontmoeting, verliefd worden, het afscheid en de ontluiking. Het verhalende kader wordt begeleid door romantische melodieën en aangevuld door multimediacontent. Verscheidene Chinese instrumenten spelen een rol in de weergave van de personages en hun emoties, zoals de middelgrote ruan, bamboefluit en erhu.

Als een wereldwijd vermaard ensemble staat het Shanghai Chinese Orchestra bekend om zijn harmonieuze samenwerking tussen leden en zijn ongelooflijk gevarieerd repertoire, waaronder “New Oriental Elegance of Chinese Music” en “The Bund”. Het orkest streeft ernaar het Europese publiek de elegantie van de Chinese cultuur te tonen en zowel artistieke uitwisselingen als culturele samenwerking tussen China en België te promoten.