Speciaal concert om af te tellen naar de 2022 Olympische Winterspelen in Beijing

Muzikanten van China, Duitsland en Zwitserland zijn samengekomen voor een speciaal concert om te vieren dat de aanstaande Olympische Winterspelen, die van start gaan op 4 februari 2022, nog maar 100 dagen ver zijn. Beijing is de eerste stad in de Olympische geschiedenis die zowel zomer- als winterspelen organiseert.

Het concert, ook het China Media Group (CMG) China-Europe Music Festival genoemd, werd gehouden onder het thema “The World in Unity”. Er werd opgetreden op locaties in Genève en Berlijn, onder leiding van de Brits-Zwitserse dirigent Howard GRIFFITHS, de Zwitserse dirigent Jean-Christophe MONNIER en de Chinese dirigent ZHAO Yuan. Muzikanten en orkesten van wereldklasse deden mee, waaronder het Brandenburg State Orchestra, het Geneva State Wind Orchestra en de bekende Zwitsers-Chinese pianist Melodie ZHAO.

Het uur lange programma combineert sport en cultuur om goede wensen voor een succesvol Beijing 2022 over te brengen. Geliefde werken uit zowel de Chinese als de westerse cultuur werden opgevoerd, zo ook de Yellow River Piano Concerto, Ode to the Motherland, William Tell Overture en Rhapsody on a Theme of Paganini. Natuurlijk konden nummers als de Welcome March, de Athlete’s March en Joyous News niet ontbreken.

Bekijk hier het concert, opgedeeld in twee onderdelen, en laat je meeslepen door de Olympische spirit!