De Chinezen aan de tuinkant: een kunst om anders te leven en ouder te worden

Het Chinees Cultureel Centrum in Brussel organiseerde een fototentoonstelling genaamd “The Chinese in their gardens” (De Chinezen aan de tuinkant) van 1 tot en met 9 maart. Tijdens de openingsceremonie woonden veel hooggeplaatste gasten het evenement bij en werden zij verwelkomd door de directeur van het Centrum, de heer YAN Zhenquan, en de twee artiesten, Michele KOLTZ-CHEDID en Aurelie CHOIRAL. Het grote publiek kon niet anders dan gecharmeerd te zijn bij het zien van al deze kleurrijke en prachtige foto’s.

Na de succesvolle vertoning in Luxemburg (2013) en Brussel (2014), vond de tentoonstelling “The Chinese in their gardens” plaats van 1 tot en met 9 maart in het Chinees Cultureel Centrum in Brussel, wat gebeurde in een warme en positieve sfeer, en wat door de bezoekers erg gewaardeerd werd.

In de aanwezigheid van hooggeplaatste gasten, journalisten en vrienden, werd de tentoonstelling op 1 maart geopend door XIANG Shihai, cultureel attaché bij de Chinese Ambassade in Brussel. “The Chinese in their gardens, an art of living and aging differently” (De Chinezen aan de tuinkant: een kunst om anders te leven en ouder te worden) was het  thema van deze fototentoonstelling, en de twee artiesten, Aurelie CHOIRAL en Michèle KOLTZ-CHEDID, vereerden de opening met hun aanwezigheid en drukten hun enthousiasme uit bij het uitvoeren van hun project.

Deze negendaagse tentoonstelling trok veel bezoekers aan: sommigen kwamen om een vriend of de artiesten te ontmoeten, anderen waren nieuwsgierig om de Chinese cultuur te ontdekken doorheen een serie foto’s die de activiteiten van de Chinese bevolking tonen in de parken van Beijing, hoofdstad van China, en Chengdu, thuisstad van de reuzenpanda. Toen men door de galerij wandelde was het publiek verheugd om zich net zoals de artiesten vertrouwd te kunnen maken met de Chinese levensstijl.