Vierde diploma-uitreiking schijnt feller dan de zon

De vierde diploma-uitreiking van het Centrum was een vreugdevolle aangelegenheid waar studenten toegejuichd werden voor hun verwezenlijkingen en samen konden vieren.

Op 25 juni verwelkomde het Chinees Cultureel Centrum in Brussel zijn studenten warm en hartelijk op deze diploma-uitreiking. Ook letterlijk, met een hittegolf die het land overspoelde. Het warme weer verdurend, woonden meer dan 100 mensen de uitreiking bij, in goede banen geleid door dhr. Matsuo SCHLEUSNER, coördinator van de opleidingen aan het Centrum, die naar goede gewoonte een vleugje creativiteit en humor toevoegt aan de jaarlijkse uitreiking. Tot grote vreugde van de aanwezigen heeft hij dit jaar niet teleurgesteld.

De avond begon met een kalligrafieworkshop door de docent Chinees schilderen en kalligrafie, dhr. ZHANG Wenhai. Op deze manier konden studenten van andere lessen vertrouwd geraken met het artistieke deel van het Centrums curriculum. Hetzelfde principe gold voor de taiji- en qigong-demonstraties, vakkundig uitgevoerd door de studenten en geleid door hun docenten, dhr. Ludwig Van WAES en mevrouw Clémentine LAFEAC.

Nadien nam dhr. GE Yiyou, Directeur van het Chinees Cultureel Centrum in Brussel, het woord. Hij bedankte de docenten en studenten voor hun harde werk en enthousiasme. Hij bewonderde de geest van nieuwsgierigheid die iedereen hielp om door te zetten met hun studies. In de hoop dat de studenten de kans kregen de Chinese cultuur te verkennen in al haar facetten, feliciteerde hij hen met hun goede resultaten.

Dan maakten de studenten Chinees zich klaar om het podium te betreden. Het thema van dit jaar was vocaal optreden, dus had sommige studenten een lied voorbereid om samen te zingen. De kinderen in de Chinese les van mevrouw LUO brachten 找朋友 (zhao pengyou), de studenten die Chinees volgen bij mevrouw JIANG zongen大鱼海棠 (dayu haitang) en de studenten van mevrouw LIN voerden de klassieker茉莉花 (mòlìhuā) op.

Ten slotte volgde het sluitstuk van het academische jaar: het diploma in ontvangst nemen. Studenten Chinees die geslaagd waren voor hun examens konden een certificaat van voltooiing verkrijgen en een certificaat van deelname werd toegekend aan de studenten schilderen en kalligrafie en aan de studenten taiji en qigong die meer dan tien lessen hadden gevolgd sinds januari. Toen dhr. GE hun officieel de materialisatie van hun leerervaring overhandigde, hing er een trotse en vreugdevolle sfeer in de lucht.

Die sfeer was een constant tijdens de viering na afloop van de diploma-uitreiking, waar studenten konden genieten van Chinese lekkernijen samen met hun familie en vrienden.

Het Centrum hoopt op nog een succesvol en verrijkend academiejaar in September. Tot in het nieuwe semester!

Inschrijven voor volgend academiejaar kan vanaf 19 augustus.

Bron: Xinhua News