Zoektocht naar kungfu

Het Chinese kungfu, een gekoesterd item op de culturele Werelderfgoedlijst van UNESCO, trekt mensen van over heel de wereld aan. Voor veel buitenlanders is het een snelkoppeling om vertrouwd te worden met de Chinese cultuur. Het wordt veelal beschouwd als het keurmerk van de Chinese cultuur.

Maar wat is kungfu? Waar komt kungfu vandaan? Wat is de essentie van kungfu? De videoreeks “Searching for Kungfu – Thirty-Six Strategies” vertelt er je alles over!

De Thirty-Six Strategies is oorspronkelijk een verzameling van oude Chinese militaire strategieën. Maar vandaag de dag gebruiken velen deze oude wijsheid in het bedrijfsleven, sport en het dagelijkse leven, vaak op onconventionele wijze.

Door de zesendertig strategieën en Chinese kungfu-technieken samen te voegen gunt de korte-videoreeks kijkers een kijkje in de verbogen geheimen van de traditionele gevechtskunst. Het onthult ook hoe oude wijsheid toegepast kan worden op strategische uitdagingen van deze tijd, zowel met interessante voorbeelden uit de Chinese geschiedenis en folklore als aan de hand van verfrissende casestudy’s uit het hedendaagse leven.

Searching for Kung Fu, een documentairefilm en korte-videoreeks geproduceerd door de China Daily Website en geregisseerd door Laurence Brahm, een Amerikaanse filmregisseur, schrijver en ontdekkingsreiziger, probeert de juiste antwoorden te achterhalen. De videoreeks, gefilmd in het Engels, bestaat uit 36 afleveringen van een minuut en heeft zowel Chinese als Engelse ondertitels.