Een zweem hemelsblauw vergaren in de lente

2020 Boodschap van het Chinees Cultureel Centrum in Brussel voor het Chinees nieuwjaar

Het is stil wanneer de lente zachtjes aankomt. De nieuwste zonneschijn verwarmt onze gezichten. De lucht is vervuld met het unieke aroma van de lente, die ons in al haar schoonheid samen naar een nieuw jaar vervoert.

Er ligt weer een jaar achter ons. In de terugblik op 2019 heeft het Chinees Cultureel Centrum in Brussel het concept van “stijl, verfijning, integratie en delen” gesteund, de geweldige verwezenlijkingen van cultuur gepresenteerd en jullie verblijdende boodschappen gebracht.

De tijd vliegt voorbij. In de bloeiende culturele tuin van het Centrum plukken we oprechte voornemens uit deze kleurrijke wereld en benaderen we China samen met jullie. Terwijl we groeien om China beter te leren kennen en begrijpen, kunnen we de goede smaak van de Chinese cultuur nog meer appreciëren.

In het nieuwe jaar zullen we jullie openhartig een nieuwe wereld van Chinese cultuur tonen, met een gemeenschappelijke liefde en ambitie voor schoonheid, kunst en cultuur. We zullen de pracht van “een gevoel van idealisme” verkennen en het wederzijds leren tussen China en België en tussen China en de EU bevorderen. Een nieuw hoofdstuk in de uitwisseling tussen de mensen van China en de EU wacht ons op.

De tijd is goed geweest voor ons. Iets nieuws draagt altijd verwachtingen met zich mee. Laten we in het nieuwe jaar goede voornemens koesteren, China en het westen verbinden en gelijke tred houden met de melodie van de Chinese cultuur. Laten we een zweem hemelsblauw vergaren in de lente.

2020 staat voor de deur. Genietend van de zonsopgang van het nieuwe jaar, drukken we onze welgemeende wensen uit: gelukkig nieuwjaar!

2020 staat voor de deur. Op een jaar gevuld met geluk en schoonheid!

GE Yiyou, Directeur van het Chinees Cultureel Centrum in Brussel

Het Chinees Cultureel Centrum is een officiële instelling opgericht door de Chinese regering. Dat is een project gerealiseerd en doorgevoerd gezamenlijk door het Chinese ministerie van Cultuur en Toerisme en door de gemeente van Shanghai. Het Chinees Cultureel Centrum in Brussel was op 16 september 2015 ingewijd door de Chinese vice-eersteminister LIU Yandong en de Belgische vice-eersteminister Didier REYNDERS. Het Cultureel Centrum is sindsdien geopend voor bezoekers.

Het Chinees Cultureel Centrum ligt in het hart van Europa, in het centrum van Brussel, de hoofdstad van België. Het ligt in een heel drukke doorgang door de voetgangers, niet ver van belangrijke instellingen als de Europese Commissie, het Europees Parlement, diplomatieke delegaties en voorstellingen van het persorgaan. Het Cultureel Centrum heeft in een prestigieus gebouw, vroeger het centrum van opleiding van de bank Dexia, plaatsgevonden. Het beschikt over een oppervlakte van meer van 2 500 m² ingedeeld in 4 verdiepingen en 3 kelderverdiepingen.

Het Chinees Cultureel Centrum heeft als doel de Chinese cultuur te verspreiden, onder de beginselen van “Kwaliteit, Populariteit, Vriendschap en Samenwerking”. Zijn activiteiten, die ook internationaal zich uitbreiden, zijn gebaseerd op de creatie van geschiktheden van uitwisseling als de politiek, de economie, de maatschappij en de ideeën. Het Cultureel Centrum zal een cultureel programma opstellen, dat wil zeggen verschillende activiteiten aan de bezoekers voor te stellen, onder meer voorstellingen, artistieke tentoonstellingen, seminars, vertoningen van films, conferenties, lessen Chinees en veel andere diensten.

Dankzij de rijkdom van de Chinese cultuur hopen we van harte bezoekers uit de hele wereld in ons Cultureel Centrum ontvangen. We wensen u mooie ontdekkingen over China in ons Cultureel Centrum.