Activiteiten omtrent de Cultuur van Traditionele Chinese Geneeskunde & Gezondheidszorg

De tentoonstelling “Traditional Chinese Medicine Culture Exhibition of Health Care” (letterlijk “Tentoonstelling over de Cultuur van Traditionele Chinese Geneeskunde”) geeft een inzicht in de aloude geschiedenis, theorie en praktijk van de gezondheidszorg in China doorheen de meridianen (“energiebanen”), beweging, dieet en milieu, en geeft bezoekers de kans om vanop de eerste rij de unieke charmes en de grote vitaliteit van de traditionele Chinese geneeskunde-cultuur te ervaren.

De interactieve activiteiten rond vier hoofdthema’s – gezondheidszorg gebaseerd op energiebanen, bewegings-gezondheidszorg, dieet-gezondheidszorg en milieu-gezondheidszorg – zullen het Belgische en Europese publiek een overzicht te geven van de lange geschiedenis en de opmerkelijke helende effecten van traditionele Chinese geneeskunde.

Programma op dinsdag 29 augustus

18:30-19:30
– Optreden met Folkmuziek
– Workshop met Kruidenzakjes
– Moxa Stick workshop

19:30-20:30
– Optreden met Vechtkunsten
– Lezing over Dieet en Gezondheidszorg door Prof Luo Yueqin

GRATIS TOEGANG

Inscription

Om een vlot verloop van de verschillende workshops en activiteiten te garanderen verzoeken wij u vriendelijk om u in te schrijven voor de activiteiten waarin u interesse heeft. Bedankt!

Lijst van Activiteiten:

  • Lezingen over Gezondheidszorg

Traditionele Chinese geneeskunde is niet enkel uitzonderlijk voor zijn helende effecten, maar staat ook bekend als een efficiënte manier om ziekten te voorkomen. Docenten van de Shanghai University of Traditional Chinese Medicine zullen tijdens hun seminaries de wijsheid delen van de gezondheidszorg, geërfd van China’s eeuwenlange ervaring met het gebruik van de natuurlijke elementen als behandeling.

  • Moxa Stick workshop

Acupunctuur is een van de meest kenmerkende en gebruikelijke behandelingen van de traditionele Chinese geneeskunde. Het kan onderverdeeld worden in twee onderdelen: acupunctuur en moxibustie-therapie. Moxibustie-therapie bestaat uit het opwarmen van meridiaanpunten op het lichaam met een stick, om de circulatie van de Qi (energie) te verbeteren. Zin om uw eigen Moxa-stick te maken? Kom langs om het uit te proberen!

  • Workshop met Kruidenzakjes

Het is vrij gebruikelijk voor mensen in China om kruidenzakjes op hun lichaam te dragen. Kruidenzakjes kunnen verschillende geurige kruiden bevatten, met een verschillende uitwerking. Deze workshop geeft u de kans om zelf een speciaal Chinees kruidenzakje te maken!

  • Optreden met Vechtkunsten

Atleten gevechtskunst van de Shanghai University of TCM zullen Taiji en andere traditionele vechtsporten voordien tijdens verschillende schitterende optredens.

  • Optreden met Folkmuziek

Folkmuziek is een zeer belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese cultuur. Ter gelegenheid van de tentoonstelling zal de folk music band van de Shanghai University of Traditional Chinese Medicine verschillende optredens geven met Chinese traditionele instrumenten.