Het Chinees Cultureel Centrum is een officiële instelling opgericht door de Chinese regering. Dat is een project gerealiseerd en doorgevoerd gezamenlijk door het Chinese ministerie van Cultuur en Toerisme en door de gemeente van Shanghai. Het Chinees Cultureel Centrum in Brussel was op 16 september 2015 ingewijd door de Chinese vice-eersteminister LIU Yandong en de Belgische vice-eersteminister Didier REYNDERS. Het Cultureel Centrum is sindsdien geopend voor bezoekers.

Het Chinees Cultureel Centrum ligt in het hart van Europa, in het centrum van Brussel, de hoofdstad van België. Het ligt in een heel drukke doorgang door de voetgangers, niet ver van belangrijke instellingen als de Europese Commissie, het Europees Parlement, diplomatieke delegaties en voorstellingen van het persorgaan. Het Cultureel Centrum heeft in een prestigieus gebouw, vroeger het centrum van opleiding van de bank Dexia, plaatsgevonden. Het beschikt over een oppervlakte van meer van 2 500 m² ingedeeld in 4 verdiepingen en 3 kelderverdiepingen.

Het Chinees Cultureel Centrum heeft als doel de Chinese cultuur te verspreiden, onder de beginselen van “Kwaliteit, Populariteit, Vriendschap en Samenwerking”. Zijn activiteiten, die ook internationaal zich uitbreiden, zijn gebaseerd op de creatie van geschiktheden van uitwisseling als de politiek, de economie, de maatschappij en de ideeën. Het Cultureel Centrum zal een cultureel programma opstellen, dat wil zeggen verschillende activiteiten aan de bezoekers voor te stellen, onder meer voorstellingen, artistieke tentoonstellingen, seminars, vertoningen van films, conferenties, lessen Chinees en veel andere diensten.

Dankzij de rijkdom van de Chinese cultuur hopen we van harte bezoekers uit de hele wereld in ons Cultureel Centrum ontvangen. We wensen u mooie ontdekkingen over China in ons Cultureel Centrum.