“De Sporen in de Ruimte en de Tijd (1964-2013)”

Een nieuwe tentoonstelling getiteld “De Sporen in de Ruimte en de Tijd (1964-2013)” vindt momenteel in het Chinees Cultureel Centrum in Brussel plaats. Het tentoonstelt de werken van acht Chinese kunstenaren die in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel gestudeerd hebben. Deze werken tonen de geschiedenis van de culturele uitwisselingen tussen de twee landen, namelijk België en China.

Het Chinees Cultureel Centrum in Brussel heeft de vereniging van hedendaagse kunsten en van de culturele uitwisseling EU-China “De Sporen in de Ruimte en de Tijd (1964-2013)” ontvangen. Onder de Chinese kunstenaren van wie de werken tentoongesteld waren kunnen we HSI Muren, GAO Xuyong, FU Zhensheng, CAO Beian, ZHU Tianmeng, MA Jian, ZHANG Wenhai en ZHAO Qiong noemen. Ze hebben allemaal het schilderij, het graveren en andere technieken in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel bestudeerd.

Opgericht in 1711 is de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel een van de oudste en beroemdste academiën van België en in heel Europa. Ze heeft veel Chinese hedendaagse kunstenaren, namelijk de vroegere president van de Centrale Academie voor Schone Kunsten, de president van de vereniging van de Chinese kunstenaren WU Zuoren, een Chinese beroemde beeldhouwer, de schilder ZHANG Chongren gevormd. De acht kunstenaren die aan de tentoonstelling deelgenomen hebben zijn tussen 40 en 80 jaar oud. De creatie van de werken dateert tussen 1964 en 2013 en voorstelt bijna een halve eeuw van geschiedenis over de culturele uitwisselingen tussen China en België.