Balletopvoering “De gratie van dans”

Op maandag 9 september verwelkomt het Centrum het Shanghai Ballet voor hun opvoering van “De gratie van dans”.

In deze speciale opvoering van “De gratie van dans” op 9 september biedt het Shanghai Ballet een voorproefje van kunst in Shanghai-stijl aan het Belgische publiek in het Chinees Cultureel Centrum in Brussel. Deze avond is een viering van de 70e verjaardag van de oprichting van de Volksrepubliek China.

De balletopvoering wordt geregisseerd door de directeur van het Shanghai Ballet en nationale danser van de bovenste plank, mevrouw XIN Lili. Gevuld met de originaliteit van het gezelschap en zijn unieke artistieke stijl, doet het programma de creatieve kracht van het Shanghai Ballet uit de doeken. Deze werken zijn prachtige creaties van de jonge generatie hedendaagse Chinese artiesten.

Programma 9 september
18:30 – Registratie
19:00 – Balletopvoering

    • “Lost Star”, choreografie door WU Husheng
    • “A Tale to Tell”, choreografie door CHEN Qi

De toegang is gratis, maar door het gelimiteerde aantal zitplaatsen is reservatie verplicht:

Over het balletgezelschap
1979 was het officiële begin van het Shanghai Ballet. Met een geschiedenis van veertig jaar heeft dit balletgezelschap uit Shanghai al een heel aantal werken opgevoerd, zoals “The Butterfly Lovers” en “Swan Lake”. De dansers van het Shanghai Ballet hebben het publiek altijd weten te imponeren met hun talent en perfectionisme. Ze hebben ook uitgeblonken in verscheidene internationale danscompetities, met een totaal van 52 gewonnen medailles. Het Shanghai Ballet treedt niet enkel op in China, maar gaat ook op internationale tours. Het gezelschap gaat actief culturele uitwisselingen aan met zowel lokale als internationale artiesten en gezelschappen.

Gepresenteerd door
China Cultural Center in Brussels

Uitgevoerd door
Shanghai Ballet

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven!