China-EU Jongeren Kortfilmfestival

Om het wederzijds begrip en de vriendschap te versterken door middel van culturele activiteiten, organiseert de Missie van de Volksrepubliek China tot de Europese Unie, in samenwerking met het Chinees Cultureel Centrum in Brussel, het Chin-EU Jongeren Kortfilmfestival op 12 oktober 2016. Er zal een selectie van 12 kortfilms vertoond worden in het Chinees Cultureel Centrum te Brussel, de Katholieke Universiteit Leuven en het Institut National Supérieur des Arts du Spectacle et des Techniques de Diffusion (INSAS) in Brussel.

Het China-EU Jongeren Kortfilmfestival is onderdeel van het China Arts Festival in the EU (tussen oktober en december 2016) en wordt parallel georganiseerd met de tweede editie van het Chinese Film Festival. Een selectie van briljante kortfilms, gemaakt door jonge Chinese studenten, en van uitmuntende kortfilms gemaakt door studenten van INSAS, Brussel, werden geselecteerd voor het programma van deze allereerste editie.

Jonge Chinese filmregisseurs en productieteams zullen ook op het evenement aanwezig zijn om tijdens de dag in dialoog te gaan met het publiek. Het is op deze manier de bedoeling van de organisatoren om een gemeenschappelijk platform te creëren voor de uitwisseling van ideeën met de taal van de film, en om een bruisend communicatiekanaal op te zetten tussen de jeugd van China en Europa.

Dit evenement is gratis, registratie is niet verplicht.

Locatie: Chinees Cultureel Centrum in Brussel, Filips de Goedestraat 2, 1000 Brussel 

Programma (Engels ondertitels)

10u00 – 12u00 :

« Three inches of Memory », 24min.
« The Wonder Land », 19min.
« The Stepmothert », 25min.
« En attendant le dégel », 19min.
« Dos au mur », 14min.

14u00 – 17u15 :

« At the Foot of Mount Gemu », 12min + 10min bespreking
« Hai Zi », 23min + 10min bespreking
« Monstre », 19min.
« Mato Twilight », 25min + 10min bespreking
« Tata », 11min.
« Granduncle », 25min + 10min bespreking
« XYZ, the City Hunter », 25min.
« Expectations », 25min + 10min bespreking

Drie korte filmregisseurs zal aanwezig zijn tijdens de middag om te communiceren over hun respectieve films: Maxime Hourdain voor XYZ, de City Hunter, Alexandre Gilmet voor Tata en Delphine Girard voor Monstre.