Filmweek om het honderdjarig bestaan van de CCP te vieren

Ter ere van de honderdste verjaardag van de oprichting van de Chinese Communistische Partij wordt deze week de “Filmweek om het honderdjarig bestaan van de CCP te vieren” gehouden. Zeven films vervoeren ons naar het verleden om de toewijding van de CCP aan het welzijn en de aspiraties van het volk te tonen.

The Legend of 1935
De film speelt zich af in 1935 en volgt het Rode Leger, dat de achtervolging van het Kuomintang-leger ontwijkt. Het toont hoe de Partij leiders opleidt en kiest. Bekijk de volledige film hier:

 

Party Members’ Registration Form
Dit is een ontroerend verhaal over een familie van drie vrouwen die met moed en wijsheid vechten tegen het uitlekken van het registratieformulier van de Partijleden. Bekijk de volledige film hier:

On the Mountain of Tai Hang
De film volgt het nieuw gevormde Leger van de Achtste Route, met aan het hoofd Generaal ZHU De, een gigant van ijzer en bloed. Ze marcheren oostwaarts over de Gele Rivier om verzet te bieden tegen de Japanse agressie en vormen het militaire gebied Mount Tai Hang. Bekijk de volledige film hier:

The Space Dream
Dit verhaal doet je hart sneller slaan! Eersteklas astronaut ZHANG Tiancong is omwille van zijn leeftijd in het reserveteam geplaatst. Een jonger team neemt zijn project over, maar in plaats van op te geven, kiest Zhang Tiancong om bij hen te blijven. Hij zet zijn ruimtedroom voort door de volgende generatie te trainen. Bekijk de volledige film hier:

Beginning of the Great Revival
Deze film brengt kijkers terug naar de gebeurtenissen die voorafgingen aan de oprichting van de Chinese Communistische Partij, wat het tij keerde in de Chinese geschiedenis. CHEN Duxiu, LI Dazhao, MAO Zedong en andere Chinese intellectuelen zagen hoop voor de Chinese natie in de Russische Oktoberrevolutie. Bekijk de volledige film hier:

The Warriors
In een glorieus en heroïsch moment reppen Commandant HUANG Kaixiang en zijn team zich naar een cruciale brug die van de vijand ontnomen moet worden. Het stelt een belangrijke episode in de Lange Mars van het Rode Leger voor. Bekijk de volledige film hier:

The Founding of a Republic
Deze niet te missen film werd geïnspireerd door ware gebeurtenissen tussen 1945 en 1949. Het geeft het spannende verhaal weer van verscheidene figuren die vechten tegen de tirannie van een heerser en die het volk in het gevecht voor een nieuw land leiden. Bekijk de volledige film hier: