Gezondheidsqigong lessen

Het Chinees Cultureel Centrum is verheugd om de start van de gezondheidsqigong lessen aan te kondigen. De lessen zullen volgende maand beginnen, met ingang van maart 2016, en zullen gegeven worden op woensdagen door Christiane Heuze in de danszaal van het Centrum.

Vanaf maart 2016 zal het Chinees Cultureel Centrum in Brussel gezondheidsqigong lessen aanbieden voor volwassenen. Christiane Heuze van de Belgische Qigong-federatie voor gezondheid zal lesgeven aan de toekomstige gestudenten.

Qigong is een dagelijkse therapie en wordt in het algemeen al staande op dezelfde plaats uitgeoefend, individueel of in groep. Door langzame, vloeiende en harmonieuze bewegingen te maken stromen het bloed en de energie in het gehele lichaam. Het basisidee is dat zowel energie als bloed niet circuleren in gebieden van het lichaam waar een blokkering zit, waardoor men kans maakt om ziek te worden. De bewegingen worden gecombineerd met verschillende types van ademhalen, terwijl de geest (of de gedachten) gefocust zijn op lichaamsbewegingen.

De oefeningenreeksen stammen uit een lange therapeutische traditie van Chinese geneeskunde. Het is daarom belangrijk om de bewegingen vloeiend en exact uit te voeren en om de ademhaling aan te passen zodat de kleinste gewrichten losgemaakt worden, waarbij het gewicht van het lichaam harmonieus verdeeld wordt om stress en spanning los te laten.

In China wordt Qigong elke dag beoefend in parken en een aantal ziekenhuizen. Het kan beoefend worden door iedereen op elke leeftijd, ongeacht iemands fysieke conditie. De werkwijze respecteert het lichaam en zal het langzaam helen, stress wegwerken en vriendschappen doen ontstaan tussen beoefenaars, waarbij het ook de geest zal openstellen voor andere culturen.

De Qigong-lessen zullen eens per week gehouden worden op woensdag, van 12:30 tot 13:30, van maart tot en met juni 2016. Het inschrijvingsgeld bedraagt €100 voor 12 sessies. Twee gratis oefensessies zullen gehouden worden op 2 en 9 maart voor de officiële opening van de lessen op 16 maart. Een minimum van acht studenten is vereist om een klas samen te stellen.

Om te registreren, download simpelweg het registratieformulier en zend het ingevuld terug naar training2@cccbrussels.be.

Gelieve een mailtje te sturen naar training2@cccbrussels.be of te bellen naar 02/704 40 21 voor vragen of informatie omtrent deze cursus.