Tentoonstelling “Dialogue Across Time and Space — Homage to Tang Xianzu and William Shakespeare”

Ter gelegenheid van de 400ste verjaardag van de dood van Tang Xianzu en William Shakespeare, nodigt het Chinees Cultureel Centrum u graag uit naar een dialoog tussen de twee literaire meesters die tijd en ruimte overstijgt, om op die manier de schoonheid van de Chinese cultuur vanuit een hedendaags perspectief te waarderen!

Het jaar 2016 markeert de 400ste verjaardag van de dood van Tang Xianzu en William Shakespeare. In een eerbetoon aan deze twee grootmeesters in drama en literatuur, en met de bedoeling om de schoonheid van de Chinese cultuur te promoten, organiseert het Chinees Cultureel Centrum een thematische tentoonstelling tussen 29 september en 15 oktober met de titel “Dialogue Across Time and Space —Homage to Tang Xianzu and William Shakespeare” (letterlijk “Dialoog Doorheen Tijd en Ruimte – Eerbetoon aan Tang Xianzu en William Shakespeare”). Deze tentoonstelling laat u met alle zintuigen de schoonheid van de oosterse cultuur bewonderen, dankzij het gebruik van hoogtechnologische middelen die kunst en cultuur promoten. Met een conversatie tussen Tang en Shakespeare als uitgangspunt vertelt de tentoonstelling het levensverhaal van Tang en zijn klassieken, doorheen secties zoals “The Era and the Legend” (letterlijk: “het Tijdperk en de Legende”), “Fantasy and Reality” (letterlijk: “Fantasie en Realiteit”) en “Me@Tang”, met een innovatieve poging om virtual reality te introduceren als een methode om de charme van de Kunqu-opera, een van de oudste toneelgenres in China, te demonstreren.

Wij nodigen u van harte uit om deze dialoog tussen de twee literaire reuzen met verschillende culturele achtergrond bij te wonen, en om op die manier in aanraking te komen met de botsing en integratie tussen Oosterse en Westerse culturen!

Openingsuren
Maandag tot en met woensdag : 9u30 tot 20u00
Donderdag en vrijdag : 9u30 tot 18u00

Gratis toegang

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven !