Water & Inkt : Traditie in de Hedendaagse Kunst

Water & Inkt : Traditie in de Hedendaagse Kunst

Van 1 tot en met 20 september nodigt de tentoonstelling “Water en Inkt: Traditie in de Hedendaagse Kunst” Chinese artiesten uit om de relatie tussen hedendaagse en traditionele Chinese inktschilderingen te bespreken, en hun verschillen in visuele taal doorheen hun werken.

Het thema van deze tentoonstelling is “Traditie in Hedendaagse Kunst”, wat meteen ook onze laatste sessie is van de “Water + Inkt”-tentoontellingenreeks. De Chinese kunstenaars Zhang Jianjun, Li Xiuqin, Wang Nanming, Huang Guowu, Li Zhouwei en Liu Yongtao worden hiervoor uitgenodigd om de relatie tussen hedendaagse en traditionele Chinese inktschilderingen te bespreken en hun verschillen in visuele taal doorheen hun kunstwerken. Alle zes de artiesten hebben geëxperimenteerd met de transitie van traditie tot het hedendaagse, door middel van inktschilderingen, respectievelijk vanuit het perspectief van de kalligrafie, installaties, uitvoerende kunst, video, portretten, landschappen en abstracte kunst. Sinds 2012 was “Water + Inkt” een van de richtingen van wetenschappelijk onderzoek van de Shanghai Baoshan International Folk Arts Exposition, dat toonaangevende onderzoeksresultaten op het vlak van hedendaags inktschilderen met het publiek deelde door middel van tentoonstellingen en symposiums. Het Chinees Cultureel Centrum in Brussel heeft dan ook heel wat steun gegeven aan deze tentoonstelling.

Shanghai Baoshan International Folk Arts Exposition

De Shanghai Baoshan International Folk Arts Exhibition (letterlijk “de Shanghai Baoshan Internationale Tentoonstelling voor Volkskunsten”) is de enige plaats voor kunst en cultuur in China die volkskunst en –cultuur van naties en volkeren over de hele wereld tentoonstelt. Het is een geïntegreerd geheel van zowel collecties, tentoonstellingen, culturele uitwisselingen, onderzoek en sociale diensten, en staat bekend voor zijn internationale visie, kwalitatieve tentoonstellingsprojecten, technologische displaymethodes en interactieve projecten. De ruimte opende op 16 oktober 2016 en heeft een tentoonstellingsruimte van maar liefst 14.600 m². Het museum staat geclassificeerd als China’s “National AAAA Tourist Attraction”, en staat opgelijst in de eerste groep van “National Public Cultural Service System Demonstration Project”, maar wordt daarboven ook gekwalificeerd als “National Tourism Standardization Pilot Unit”, “Shanghai Intangible Cultural Heritage Protection and Inheritance Base” en “Shanghai Scientific Education Base”.

Water & Inkt : Traditie in de Hedendaagse Kunst

Van 01.09 tot en met 20.09.2016
Maandag – Vrijdag
9.30-18.00
Gratis toegang

Dit programma is onder voorbehoud. Volg onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven!