Children’s Movie Afternoons – Our Shining Days

Een inspirerende jeugdfilm voor tieners: hoe een groep studenten van de middelbare school probeert nieuw leven te blazen in een Chinees orkest. Ze bieden het hoofd aan vele uitdagingen op hun weg naar de nationale competitie, waaronder een vete met de populairdere westerse orkestclub.

Our Shining Days 闪光少女 (2017)
10 juli 2019 om 15.00: OV + EN ondertitels

Duur: 103 min
Categorie: Coming-of-age
Regisseur: WANG Ran
Hoofdrollen: XU Lu, PENG Yuchang

Synopsis

CHEN Jing gaat naar een middelbare school verbonden aan het Muziekconservatorium, met dulcimer als afstudeerrichting. Ze is gekend om haar excentriciteit en haar moed om zowel te haten als te liefhebben. Wanneer uitkomt dat ze een boontje heeft voor de bink van de school, wordt ze echter geplaagd en gejend door haar prins op het witte paard. Deze onbeantwoorde liefde leidt tot chaos tussen het Chinese muziekdepartement en het westerse muziekdepartement. Om zich te bewijzen beslist CHEN Jing om samen te werken met de mysterieuze figuren uit Kamer 502 om de 2.5 Dimension Folk Music Orchestra op te richten. Zij dagen de autoriteit uit, breken streotypes af en voeren scènes van jeugdverhalen uit. Hoe gebruiken een onschuldig meisje en haar groep gekke vrienden traditionele instrumenten, dulcimer, pipa en fluit, als wapens om het beste uit hun schooltijd te halen?

Trailer

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven.

Alle Chinese Movie Nights zijn gratis, maar inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkt aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op het nummer +32 (0)2 704 40 20 om uw plaatsen te reserveren.