Chinese Movie Nights – Documentaires in de Lentefestivalstemming

25 januari is het Chinees nieuwjaar. Met het Lentefestival in aankomst vertoont het Centrum twee documentaires in de stemming van dit feest. De eerste toont festiviteiten in Australië en de tweede focust op Chinese ambachten, die een belangrijk deel uitmaken van de tradities rond het Lentefestival.

13 januari 2020 om 18u30: Engelse versie

Documentaire 1
Happy Chinese New Year in Australia 欢乐春节在澳大利亚 

Duur: 45 min

Synopsis
De aankomst van het Chinese Jaar van het Paard doet de culturele drift in Australië stijgen. Van grootsteden als Sydney en Melbourne tot de hoofdstad Canberra, op drukke straten en in musea en schouwburgen repeteren mensen opvoeringen voor de festiviteiten en maken ze eten voor het Chinees nieuwjaar in 2014. Chinese artiesten, die speciaal naar Australië zijn afgezakt voor deze gelegenheid, bieden feestelijke zang en dans aan, en nemen deel aan het National Multicultural Festival dat samenvalt met het Lentefestival.

Documentaire 2
City of Joy – Legends of Paper 玩味京城——纸上春秋 

Duur: 25 min

Synopsis
Zoals je misschien al in eerder vertoonde documentaries over het Chinees nieuwjaar zag, gaat dit festival gepaard met verscheidene tradities en volksgebruiken, waaronder papierknipkunst. Deze documentaire zoomt in op Chinees handwerk en volgt handwerkslieden die met hun innovatieve vaardigheden hun ambacht verbeteren en daar vreugde uit halen.

Dit programma is onder voorbehoud, volg onze Facebook page om op de hoogte te blijven.
Alle Chinese Movie Nights zijn gratis, maar inschrijven is noodzakelijk gezien het beperkt aantal zitplaatsen. Stuur een mailtje naar info@cccbrussels.be of bel ons op het nummer +32 (0)2 704 40 20 om uw plaatsen te reserveren.