Virtuele kunsttentoonstelling rond panda’s

Er leeft een gelukkige familie reuzepanda’s in Pairi Daiza in België. Door hun hoge aaibaarheidsfactor zijn ze snel populair geworden bij het publiek. Op 23 februari 2014 kwamen de Chinese goodwillambassadeurs, panda’s Hao Hao en Xing Hui, aan in België. Ze zouden hier blijven voor de komende 15 jaar. De geboorte van Tian Bao en de tweeling Bao Di en Bao Mei bracht nog meer vreugde bij het Belgische volk. De familie van vijf is het levende bewijs van de vriendschap tussen de mensen van China en België.

Om het 50-jarige bestaan van diplomatische relaties tussen China en België te vieren, werd “Hello, Belgium! China Painted Panda Virtual Art Exhibition” gelanceerd. De tentoonstelling bestaat uit drie gallerijen: de Art Panda Gallery, de Panda Sculpture Gallery en de Cultural and Creative Panda Gallery.

Bij de Art Panda Gallery leer je meer over de Belgische reuzepandafamilie en pandaweetjes. Je komt terecht bij kleurrijke en schattige beelden bij de Panda Sculpture Gallery, waarvan sommige gemaakt werden door bezoekers toen de tentoonstelling in andere landen gehouden werd. De Cultural and Creative Panda Gallery toont je culturele en creatieve producten rond het pandathema, van wijn tot usb-sticks.

Laten we samen genieten van de panda-esthetiek en -filosofie en het pandaverhaal van de vriendschap tussen China en België vertellen! Neem een kijkje door de QR-code te scannen of ga naar deze website. Vergeet niet om de pandapuzzel uit te proberen!