De Experiencing China-dagen zijn voorbij en kenden een groot succes!

Gisteren, op donderdag 14 juli, was de laatste dag van de Experiencing China!dagen. Gedurende drie namiddagen (4, 7 en 14 juli) bood het Chinees Cultureel Centrum in Brussel haar bezoekers de kans om de Chinese cultuur op een ludieke manier te ontdekken…

Behalve een tekenwedstrijd, toeristische infostanden, informatieve panelen omtrent de Chinese dierenriem, de Chinese Muur en panda’s en, uiteraard, de twee lopende tentoonstellingen (Schilderijententoonstelling van Oude Chinese Filosofen & Amazing Shanghai Fototentoonstelling) werden jong en oud uitgenodigd om concrete ervaringen op te doen met betrekking tot de Chinese cultuur. De bezoekers konden op deze manier een aangename namiddag doorbrengen in het centrum, door deel te nemen aan de 4 verschillende workshops :

(U kunt meer informatie over de verschillende workshops terugvinden in ons vorige artikel.)

De aanwezigen hadden bovendien heel wat plezier met het beantwoorden van de grappige vragen van de Pandaquiz, en zij werden allen beloond voor hun inspanningen met mooi Chinees cultureel geschenk. Bovendien mocht iedereen tot slot van een aantal heerlijke Chinese snacks proeven !

Tijdens de drie namiddagen verwelkomde het centrum tussen de 180 en 200 aanwezigen ; families, vriendengroepen, jongerenorganisaties enzovoort. Gezien het grote succes van dit initiatief bestaat er dan ook geen twijfel over dat er in de toekomst nog edities zullen volgen van de ‘Experiencing China-dagen’ !

Het Chinees Cultureel Centrum wil de bezoekers oprecht bedanken voor hun enthousiasme (sommigen onder u kwamen zelfs langs voor de volledige drie dagen!), en de vier workshop-organisatoren voor hun steun en engagement!