Eerste Kunqu Operavoorstelling

De tentoonstelling “Dialogue Across Time and Space” tilde het eerbetoon aan Tang Xianzu gisteren naar een hoger niveau met de eerste Kunqu-voorstelling.

De Shanghai Kunqu Opera Troupe gaf gisteren (3 oktober) de eerste van de drie  geplande Kunqu-operavoorstellingen in het Chinees Cultureel Centrum als randevenement voor de nieuwe tentoonstelling “Dialogue Across Time and Space”. Er werden onderdelen van The Peony Pavillion opera, het bekendste werk van TANG Xianzu, gespeeld voor een volgepakte zaal. Voor anderhalf uur werd het publiek dankzij de kleurrijke kostuums, de fascinerende muziek, de complexe make-up en de elegante gebaren dompelden het gefascineerde publiek onder in de bijzondere sfeer van het Oude China.

De erg traditionele Chinese kunstvorm van Kun opera kan vrij verwarrend zijn voor Europeanen: daarom werd de show opgedeeld in verschillende onderdelen waartussen mevrouw YU Manwen (俞鳗文), Directeur van de Shanghai Kunqu Opera Troupe het publiek een gedetailleerde uitleg gaf over Kunqu opera in het algemeen, en over wat ze net gezien hadden en later te zien zouden krijgen.

Op het eind werd het publiek uitgenodigd om naar het podium te komen en voor even zelf een Kunqu Operaster te worden. Zo kregen ze de kans om Du Liniang (杜丽娘) en Liu Mengmei (柳梦梅) te spelen, de twee helden van het Peony Pavillion, mochten zij de traditionele Kunqu operakostuums dragen en een paar gebaren uitvoeren onder het goedkeurende oog van de acteurs. Wie weet zullen ze dankzij deze onwerkelijke ontmoeting een nieuwe passie voor zichzelf ontdekken?

Volgende Kunqu opera optredens:

Geen paniek indien u deze eerste voorstelling gemist hebt, aagezien er nog twee voorstellingen volgen:

Dinsdag 4 en Woensdag 5 oktober vanaf 19u30 tot 21u00

De toegang is gratis maar het is noodzakelijk om u in te schrijven. Gelieve uw plaats te boeken door een mailtje te sturen naar info@cccbrussels.be of door ons te bellen op het nummer 02/704.40.20.