Geslaagd optreden van Chinese artiesten op het Zwevezele Carnaval

Afgelopen zondag vond in Zwevezele de 48ste editie van zijn jaarlijkse carnavalsstoet – bekend als een van de mooiste in West-Vlaanderen – plaats. Tijdens het weekend kwamen duizenden toeschouwers op de straten om te genieten van de indrukwekkende parade met meer dan 50 praalwagens in Wingene, een dorp gelegen in de buurt van Brugge. Het Chinees Cultureel Centrum nam voor het eerst deel aan de festiviteiten en de parade met een groep artiesten uit Shanghai, en het was dan ook een groot succes.

Elk jaar organiseert de Orde van de Bolhoed het lokale carnaval in Zwevezele (Wingene), dat bekend staat als een van de beste in West-Vlaanderen. De heuse parade bestond uit meer dan 50 groepen die vooral samengesteld waren uit lokale verenigingen. Het was echter voor het eerst dat, met de steun van het Chinees Cultureel Centrum, Chinese artiesten uit Shanghai uitzonderlijk deelnamen aan de lokale parade.

Op zaterdag namen de artiesten deel aan de Chinese Nieuwjaarsstoet in Brussel, en doorheen de hechte banden tussen de lokale overheid en China kregen zij tevens de kans worden om deel uit te maken van de feeststoet in Zwevezele op zondag. Met hun traditionele Chinese dansoptredens, muziek en kostuums trokken ze de aandacht van duizenden toeschouwers en konden zij genieten van de speciale carnavalssfeer. Het optreden werd erg goed onthaald en draaide uit in een groot succes. Zwevezele vierde daarmee niet enkel het carnaval, maar ook het Chinees Nieuwjaar en de vriendschap tussen België en China.