“Moonlight Delight”-balletuitzending

2021 is een speciaal jaar. We vieren zowel het 50-jarig bestaan van diplomatische relaties tussen China en België als de 72e verjaardag van de oprichting van de Volksrepubliek China. Het Chinees Cultureel Centrum in Brussel zond een livestream van het “Moonlight Delight”-balletoptreden uit ter ere van deze mijlpalen, het Midherfstfestival en de aanstaande nationale feestdag.

De livestream werd mogelijk gemaakt door de steun van Ambassade van de Volksrepubliek China in het Koninkrijk België, de Missie van de Volksrepubliek China aan de Europese Unie en de Stadsprovinciale Administratie van Cultuur en Toerisme van Shanghai. Het ballet werd gebracht door het Shanghai Ballet, die in 2019 optraden in België en in 2020 de live uitzending van “Blossom” verzorgden.

Dit jaar stonden de tweede act van de klassieke versie van Het zwanenmeer en de tweede act van het moderne ballet Symfonie nr. 9 van Beethoven op het programma, samengesteld door de hoofddanser van het Shanghai Ballet WU Husheng en choreograaf CHEN Qi.